Image
Δευτέρα 25 Απριλίου 2022 16:57 Τουρισμός

Θερμό καλοκαίρι έρχεται για τον ευρωπαϊκό τουρισμό. Σε επίπεδα 2019 οι κρατήσεις για Ελλάδα

Έκρηξη σημειώνεται στα εισερχόμενα διεθνή ταξίδια στην Ευρώπη, με της διεθνείς αφίξεις στην περιοχή να παρουσιάζουν αύξηση 350% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Όπως αποκαλύπτει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC, τα δεδομένα από το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο της εφετινής χρονιάς εμφανίζουν τριψήφιο ποσοστό ανάπτυξης όσον αφορά τις κρατήσεις εισερχόμενων πτήσεων σε όλο τον κόσμο, σε σύγκριση με τα επίπεδα 2021, σε περιοχές όπως η Αμερική, η Ευρώπη και η Ασία.

Οι ταξιδιώτες προτίθενται να δαπανήσουν περισσότερα στα ταξίδια έπειτα από τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, με αυξημένη ζήτηση για premium θέσεις το 2022, ενώ κορυφαία τάση παραμένουν και για φέτος οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής.

Οι κρατήσεις για Ελλάδα σε επίπεδα 2019

Όσον αφορά τις προοπτικές για το καλοκαίρι του 2022, στην Ευρώπη προορισμοί όπως η Ελλάδα, η Ισλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία παρουσιάζουν ισχυρή ανάκαμψη, με τις κρατήσεις για ταξίδια να διαμορφώνονται σε επίπεδα ελάχιστα χαμηλότερα από του 2019.

Σύμφωνα με την ForwardKeys, οι προορισμοί που παρουσιάζουν τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως για το καλοκαίρι είναι η Κόστα Ρίκα, η Αρούμπα, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Τζαμάικα. Για αυτές τις περιοχές, οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τα επίπεδα 2019.

.tornosnews.

 


Post
Τουρισμός Παρασκευή 04.07.2025

«Bespoke Luxury Greece – Aspire Escape»: Προώθηση της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο για τουρισμό πολυτελείας

Η Ελλάδα ως κορυφαίος προορισμός για ταξίδια πολυτελείας βρέθηκε στο επίκεντρο του exclusive event «Bespoke Luxury Greece – Aspire Escape», που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Ιουνίο

Post
Τουρισμός Τετάρτη 02.07.2025

Ρεκόρ συμμετοχής στον κοινωνικό τουρισμό – Ποιοι προορισμοί ξεχώρισαν

Συνολικά 74.327 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας κατά το διάστημα από την 1η έως την 30ή Ιουνίου 2025. Ως δημ

Post
Τουρισμός Τετάρτη 02.07.2025

Ξεκίνησε η επιβολή τέλους στις κρουαζιέρες – Φόρος 20 ευρώ ανά επιβάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη

Η Ελλάδα ξεκίνησε επίσημα από την 1η Ιουλίου 2025 την επιβολή νέου φόρου στις κρουαζιέρες, ο οποίος ανέρχεται σε 20 ευρώ ανά επιβάτη για όσους αποβιβάζονται στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, και σε 5 ευρώ