Image
Σάββατο 05 Φεβρουαρίου 2022 22:18 Τουρισμός

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ την χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον συνεδριακό τουρισμό

Την επόμενη εβδομάδα θα εισηγηθώ στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων την προσαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον συνεδριακό Τουρισμό. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε πρωινή εκπομπή του Αντέννα και πρόσθεσε τα εξής:

«Θα ζητήσω από την Επιτροπή και τους ειδικούς επιστήμονες να αποφασίσουν πού μπορούμε να χαλαρώσουμε τα πρωτόκολλα, έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι πρωτοπόρος στην επανεκκίνηση του συνεδριακού Τουρισμού».

Εστιάζοντας στη νέα τουριστική χρονιά ο κ. υπουργός επεσήμανε ότι προβλέψεις για το 2022 είναι τέτοιες, που σε ένα βαθμό, θα μπορούν να αποτελέσουν αντίμετρο και ανάχωμα σε αυτήν την παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι την 1η Μαρτίου - Εργαζόμαστε για υψηλού επιπέδου Τουρισμό που θα “ γυρίσει” εισόδημα στη μέση ελληνική οικογένεια», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός ο κ. υπουργός στάθηκε και στο ζήτημα της βίας στα γήπεδα, μετά και το πρόσφατο περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, λέγοντας τα εξής:

«Κυβέρνηση, κόμματα, διοικήσεις Ομοσπονδιών και συλλόγων, να κλειστούν σε ένα ξενοδοχείο και να λάβουν αποφάσεις που θα υλοποιηθούν στο ακέραιο, μέσα από μια “ συμφωνία κυρίων”.

Ο αθλητισμός είναι χαρά και ευτυχία. Θέλουμε να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα, οικογένειες στα γήπεδα και ευχαριστημένο κόσμο, όπως στα γήπεδα του Champions League και του NBA.

Ένα διαχρονικό πρόβλημα είναι οι υπόγειες διαδρομές μεταξύ εγκληματιών, γκάνγκστερ, και λοιπών “ ανθρώπων της νύχτας” με μικρή ισχνή μειοψηφία οπαδών ή κλαμπ ή συνδέσμων.

Αυτό έχει γίνει με την ανοχή της Πολιτείας, ακόμα χειρότερα με την ανοχή των διοικήσεων ΠΑΕ ή ΚΑΕ, και φυσικά των αρμόδιων φορέων οι οποίοι έχουν διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το ελληνικό μπάσκετ.

Ένα τέτοιο πρόβλημα δεν λύνεται σε επίπεδο υφυπουργείου Αθλητισμού. Χρειάζεται πολιτική βούληση από όλους. Όχι μόνο από την κυβέρνηση, από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, τις διοικήσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του επαγγελματικού αθλητισμού και από τους ισχυρούς άνδρες των ΚΑΕ και των ΠΑΕ.

Όλοι αυτοί πρέπει να μπουν σε ένα ξενοδοχείο, σε ένα συνεδριακό κέντρο, να λάβουν αποφάσεις, να γίνει μια “ συμφωνία κυρίων” και αυτά τα οποία θα ειπωθούν να υλοποιηθούν στο ακέραιο.

Ως πρώην αθλητής, έχοντας φορέσει και το εθνόσημο της Εθνικής Ομάδας, πιστεύω ότι η μέση ελληνική οικογένεια θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο. Αυτός πρέπει να είναι ο φάρος για το πώς πρέπει να προχωρήσει η οργανωμένη Πολιτεία και αυτές τις πρωτοβουλίες θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε συγκεκριμένα.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

 

Post
Τουρισμός Σάββατο 02.07.2022

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Ιουλίου: Ποια νησιά θα βουλιάξουν;

Με πληρότητα των πλοίων 70% έως 90% ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Οι προορισμοί που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από την Παρασκευ

Post
Τουρισμός Παρασκευή 01.07.2022

ΟΠΕΚΑ – Κοινωνικός τουρισμός 2022: Βγήκαν τα αποτελέσματα για οικονομικές διακοπές – Δείτε αν είστε δικαιούχος

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση δικαιούχων πολιτών και συμβεβλημένων επιχειρήσεων για τον κοινωνικό Τουρισμό ΛΑΕ – ΟΠΕΚΑ. Tην Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Προνοι

Post
Τουρισμός Παρασκευή 24.06.2022

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ρεκόρ συμμετοχής – Πότε βγαίνουν τα προσωρινά αποτελέσματα

Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Συγκεκριμένα, ξεπέρασαν τις 532.000 για περισσότερες από 966.000 επιταγές στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ π. ΟΑΕΔ. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να α