Image
Πέμπτη 06 Ιανουαρίου 2022 19:27 Παράδοση

Θεοφάνια: Υπό την σκιά της Όμικρον ο αγιασμός των υδάτων

Σε θάλασσες με επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης σε ορισμένες περιπτώσεις όπως στη Σύρο, σε ανοιχτά κολυμβητήρια όπως αυτό στην Καλαμάτα, σε συντριβάνια σαν και αυτό στην Τρίπολη, ακόμα και μέσα σε εκκλησίες όπως στην Καλλιθέα για λόγους ασφαλείας με τον αγιασμό στη συνέχεια να μοιράζεται στους πιστούς, μέσα σε πλαστικά μπουκαλάκια.

Ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων έγινε στην σκιά της μετάλλαξης Όμικρον, με τα μέτρα να είναι αυστηρά και μια σειρά από εικόνες να προκαλούν από νωρίς το πρωί ποικίλες αντιδράσεις, με ορισμένους, όπως ο μητροπολίτης Κοζάνης, να γίνονται με τον τρόπο και τα λόγια τους αρνητικοί πρωταγωνιστές.

Ο μητροπολίτης εκνευρισμένος ίσως, από κάποια «φασαρία» που ακουγόταν, ανέφερε επί λέξει: «Εσείς οι γυναίκες δε μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας;».

Και συνέχισε απευθυνόμενος στους άντρες πιστούς: «Πώς τις αντέχετε;».

«Μετά αναρωτιέστε ‘τι είπε ο δεσπότης;’», συμπλήρωσε.

Τα μηνύματα της πολιτικής & πολιτειακής ηγεσίας
Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας έστειλε τα δικά της μηνύματα μακριά από την Αθήνα, με την πρόεδρο της Δημοκρατίας να βρίσκεται στη Γαύδο και τον πρωθυπουργό να φτάνει νωρίς το πρωί στον Άγιο Ευστράτιο και να μην παραλείπει να αναφερθεί στους εμβολιασμούς.

Ήταν η ώρα που σε ολόκληρη τη χώρα εκτυλίσσονταν εικόνες που πολύ γρήγορα άρχισαν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Από τα ηλιόλουστα Χανιά, με νεαρό να πιάνει για 16η φορά τον τίμιο σταυρό, μέχρι την παγωμένη Καστοριά και από τη Θεσσαλονίκη, με συνολικά 21 άτομα να πέφτουν στα νερά του Θερμαϊκού, μέχρι τον Πειραιά όπου ο Μητροπολίτης Σεραφείμ έριξε τον Τίμιο Σταυρό από την ειδική εξέδρα που είχε στηθεί.

Τα μέτρα κατά της διασποράς τηρήθηκαν με τους περισσότερους να φορούν μάσκες και να φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Στη Λάρισα πλήθος κόσμου βρέθηκε στις όχθες του Πηνειού, στο Ναύπλιο το ραντεβού μετά τη δοξολογία δόθηκε στο λιμάνι της πόλης και σε νησιά των Κυκλάδων το σκηνικό λόγω κυρίως της παρουσίας του κόσμου, θύμιζε άλλες εποχές προ κορωνοϊού.

Στις περισσότερες εκκλησίες οι έλεγχοι στην είσοδο ήταν στην καλύτερη περίπτωση ελλιπείς. Τις εντυπώσεις έκλεψε η Μητρόπολη Χανίων με τους ελέγχους των πιστοποιητικών να γίνονται στις εισόδους ηλεκτρονικά. Κάτι που δε συνέβη στις περισσότερες εκκλησίες της Αττικής.

Στη λίστα με τα απρόοπτα της ημέρας η Κέρκυρα, με τους θαρραλέους κολυμβητές να ψάχνουν για ώρα μέχρι να βρουν τον τίμιο σταυρό στη θάλασσα, στη Ζάκυνθο με τους 3 άντρες και τη μία γυναίκα που έπεσαν στη θάλασσα να μην χρειάζεται να κολυμπήσουν για να φτάσουν τον σταυρό και στο Αγρίνιο με τις εγκαταστάσεις που οδηγούσαν στη λίμνη Στράτου να είναι κλειδωμένες το πρωί και τον κόσμο να περιμένει τον φύλακα της ΔΕΗ που όπως φαίνεται δεν είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα να σπεύσει στο σημείο.

Τα φετινά Θεοφάνεια κύλησαν υπό το βλέμμα διακριτικής αστυνομικής παρουσίας με τους πολίτες να δείχνουν στην πλειονότητά τους υπεύθυνη στάση.

Mega.com

madata.gr

Post
Παράδοση Τρίτη 25.01.2022

Σε νέα ημερομηνία η συναυλία Daulute's Mountain Echo στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που έχουν ως αποτέλεσμα η Τετάρτη 26/01 να κηρυχθεί ως ημέρα αργίας για την Κρήτη, η προγραμματισμένη συναυλία Daulute's Mountain Echo στο ΠΣΚΗ, μεταφέρεται για τ

Post
Παράδοση Πέμπτη 20.01.2022

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Ιανουαρίου

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Ευθυμίου του Μεγάλου, Αγίων Θύρσου και Αγνής των Μαρτύρων και Αγίου Φαβιανού. Αυτο σημαίνει ότι γιορτάζουν τα εξής ον

Post
Παράδοση Δευτέρα 17.01.2022

Σήμερα 17 Ιανουαρίου γιορτάζει ο Άγιος Αντώνιος - Ο θαυμαστός βίος και τα θαύματα

Σήμερα 17 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου και Μεγάλου Αντωνίου, Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν! Ποιος ήταν ο Άγιος Αντώνιος Ο Άγιος Αντώνιος γεννήθηκε το 251 μ.Χ. στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους