Τετάρτη 06 Οκτωβρίου 2021 23:14 Εκνευρίζομαι – Δεν μπορώ άλλο

Ανοίγει θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών η Τουρκία


Ύπουλο χτύπημα από την Τουρκία την ώρα που στο τραπέζι των συνομιλιών Αθήνα και Άγκυρα συζητούν στις διερευνητικές πως Ελλάδα και Τουρκία θα έρθουν πιο κοντά. 
Φωτιά ανέλαβε αυτή την φορά να ανάψει ο Φεριντούν Σινιρίογλου. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, ανοίγει θέμα κυριαρχίας στα ελληνικά νησία και να ανοίξει θέμα Λωζανης και πάλι.

Θα ήθελα, κατόπιν εντολής της κυβέρνησής μου, να επιστήσω την προσοχή σας ότι το άρθρο 12 της Συνθήκης Ειρήνης της Λοζάνης επιβεβαίωσε την απόφαση της Διάσκεψης του Λονδίνου η οποία απέδωσε τα συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι τα νησιά είναι αποστρατικοποιημένα, ανέφερε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, Φεριντούν Σινιριόγλου.

Οι Τούρκοι χτύπησαν σε απάντηση της στρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας με τις γαλλικές φρεγάτες εκτιμά η Αθήνα. Ο Νίκος Δένδιας από την μεριά του ήδη έχει απαντήσει στους αστείους ισχυρισμούς της Άγκυρας.

«Ισχυρίζεται η Τουρκία ότι παρανόμως η χώρα μας διατηρεί στρατό στα νησιά αυτά. Δηλαδή ότι τα νησιά αυτά απειλούν την Τουρκία. Η Τουρκία διατηρεί απέναντί τους τη στρατιά του Αιγαίου. Η απειλούμενη δήθεν Τουρκία διατηρεί απέναντί τους τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στην εμπρηστική της επιστολή η Τουρκία κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο Ικαρία και τη Σαμοθράκη νησιά τα οποία οι Τούρκοι θεωρούν πως είναι απειλή για την Τουρκία λόγω της εγγύτητάς τους στην Τουρκία ενώ με πρωτοφανή προκλητικότητα καλούν τις Μεγάλές δυνάμεις να μαλώσουν την Ελλάδα.

Η Τουρκία προτρέπει επίσης τα άλλα κράτη συμβαλλόμενα μέρη των εν λόγω Συνθηκών να προσκαλέσουν την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις διατάξεις των συνθηκών αυτών.Η Τουρκία καλεί για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις διατάξεις αποστρατικοποίησης» πρόσθεσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ.

Τις θέσεις αυτές θέλουν να βάλουν στο τραπέζι και στην Άγκυρα οι Τούρκοι όμως η ελληνική πλευρά έχει καταστήσει σαφές πως οι επαφές ήταν και παραμένουν διερευνητικές για τις προθέσεις των Τούρκων και δεν θα μπει σε διάλογο για θέματα που το Διεθνές Δίκαιο έχει ξεκαθαρίσει.

 

megatv

 

Απίστευτο! Αρνητής εμβολίου χωρίζει τη γυναίκα του επειδή εμβολιάστηκε!

Η ξαδέρφη μου έζησε εδώ και πέντε χρόνια μια περίεργη ιστορία με το σύζυγό της. Όταν ξεκίνησε το θέμα με το εμβόλιο ήταν σχετικά θετικός. Η κοπέλα το έκανε το εμβόλιο, εκείνος δεν είχε φέρει αντίρρησ ...

Ζήτησε 3.500 ευρώ για να της βρει κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Άγιος Παύλος

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει μπει μία απίστευτη καταγγελία για προμήθεια»που ζητήθηκε, προκειμένου να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε ...

Μαθητής δεν πηγαίνει σχολείο εδώ και δύο χρόνια εξαιτίας του αρνητή πατέρα του

Την ώρα που τα κρούσματα σε παιδιά αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, γονείς αρνητές των μέτρων κατά της πανδημίας εξακολουθούν να απαγορεύουν στα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο. Την περίπτωση ενός ακόμα μ ...