Image
Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 17:29 Είς Υγείαν

3 κοινά λάθη που κάνετε όταν ζυγίζεστε

Όταν εστιάζετε στην απώλεια βάρους, μπορεί συχνά να αισθάνεστε ότι είστε μόνιμα προσκολλημένοι στα ίδια κιλά. Μήπως όμως ευθύνεται ο τρόπος που ζυγίζεστε;

Είτε παρακολουθείτε τα νούμερα της ζυγαριάς σας σε καθημερινή βάση είτε κάθε τόσο, υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που οι περισσότεροι κάνουν όταν ζυγίζονται. Ευτυχώς, είναι επίσης πολύ εύκολο να αποφευχθούν.

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε όταν ανεβαίνετε στη ζυγαριά

Ζυγίζεστε τη νύχτα

Το βάρος από το πρωί που ξυπνάτε μέχρι την ώρα που θα πέσετε για ύπνο μπορεί να μεταβληθεί από δύο έως τρία κιλά τουλάχιστον, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία του σώματος, τις τροφές που έχετε καταναλώσει, το νερό που έχετε ή δεν έχετε πιει κ.ά. Προσπαθήστε να ζυγίζεστε το πρωί αφού έχετε επισκεφτεί πρώτα την τουαλέτα.

Φοράτε ρούχα.

Εάν φοράτε τα συνηθισμένα σας ρούχα ενώ ζυγίζεστε, είναι πολύ πιθανό η ζυγαριά να σας δείξει περίπου δύο κιλά επιπλέον. . Φορώντας μόνον τα εσώρουχά σας (ή και χωρίς αυτά) μπορείς να πετύχετε μια καλή μέτρηση.

Ζυγίζεστε αμέσως μετά την προπόνηση

Μπορεί να ενθουσιαστείτε όταν βλέπετε τον αριθμό της ζυγαριάς να πέφτει αμέσως μετά την επίσκεψή σας στο γυμναστήριο, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο σωστό. Είναι πιο πιθανό ότι μετά τη γυμναστική έχετε χάσει νερό, το οποίο μπορεί να ζυγίζει περίπου στο ένα κιλό ανάλογα με το πόσο ιδρώνετε κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι εύκολο για τη ζυγαριά να σας κάνει κόλπα. Και ενώ μπορεί ζυγιστείτε την επόμενη ημέρα και να είστε 2κιλά λιγότερο, όμως δεν υπάρχει πιθανότητα να χάσετε τόσα κιλά μέσα σε μια ημέρα. Γι 'αυτό ίσως είναι καλύτερη ιδέα να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα περίπου.

Τέλος να θυμάστε ότι δεν σας καθορίζουν οι αριθμοί της ζυγαριάς. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να νιώθετε όμορφα με το σώμα σας και να το αγαπήσετε.

jenny.gr
Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 08.05.2026

ΠΟΥ: Εξαιρετικά χαμηλός ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης του χανταϊού

Ο κίνδυνος εξάπλωσης του χανταϊού για τον παγκόσμιο πληθυσμό είναι «απολύτως χαμηλός», διαβεβαίωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έπειτα από επιδημία που ξέσπασε στο κρουαζιερ

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 06.05.2026

Νεφέλη Προμπονά: «Είναι ανάγκη να επενδύσουμε στις μαίες – Χρειαζόμαστε περισσότερες στο ΕΣΥ» (vid)

Δείτε τι δήλωσε στο Press Office Online (poo.gr) η Νεφέλη Προμπονά, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μαιών – Μαιευτών Κρήτης, για την Παγκόσμια Ημέρα Μαίας.youtu.be/Ivy8bXXVrr4H Νεφέλη Προμπονά

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 06.05.2026

«Φεστιβάλ Υγείας & Δημιουργικότητας – Παγκόσμια Δράση για την Καθολική Υγειονομική Κάλυψη», 13 Μαΐου στο Πάρκο A. Παπανδρέου

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας Δήμου Κηφισιάς κ. Χρήστος Λούμπιας, σας προσκαλο