Image
Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 16:43 Παράδοση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση "Εκείνος και Εκείνος" από τη Θεατρική Ομάδα Αστέγων "Walkabout"

Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society απέδειξε ότι η θέληση, η αλληλεγγύη, η αγάπη και η ελπίδα είναι αυτά που χρειαζόμαστε.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου η παράσταση «Εκείνος και Εκείνος» από τη θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society υπό το βλέμμα και το θερμό χειροκρότημα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Equal Society κ. Σπύρος Φρεμεντίτης και η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κα. Άννα Ροκοφύλλου.

Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society σε μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μηνύματα, συγκινήσεις αλλά και χαμόγελα απέδωσε με ψυχή επάνω στη σκηνή το εξαιρετικό κείμενο του Κώστα Μουρσελά με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Παναγιώτη Δορλή. Δίπλα τους ως τιμώμενο πρόσωπο ο κ. Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο πρώτος που μαζί με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, με το τεράστιο υποκριτικό ταλέντο τους, έφεραν στη ζωή το εξαιρετικό κείμενο του Μουρσελά. Ο κ. Μιχαλακόπουλος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την Θεατρική Ομάδα Αστέγων «Walkabout» ενώ σε μια από τις πλέον συγκινητικές στιγμές της βραδιάς αγκαλιάζοντας ένα προς ένα τα μέλη της θεατρικής ομάδας τα ευχαρίστησε για τις αναμνήσεις που ζωντάνεψαν ξανά.

Την εξαιρετική προσπάθεια της θεατρικής ομάδας αστέγων τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης ενώ χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού της Equal Society κ. Σπύρος Φρεμεντίτης, ο Γ. Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης και η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κα. Άννα Ροκοφύλλου. Ο κ. Φρεμεντίτης κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε πως «η Τέχνη και ο Πολιτισμός ανατάσσουν και ανασυνθέτουν ψυχές. Μέσα από τη δραματοθεραπεία ευάλωτοι συμπολίτες μας κατάφεραν να πιστέψουν ξανά στον εαυτό τους. Στη σημερινή μας παράσταση κάναμε και μια συμβολική αλλαγή στο έργο. Αντί για δύο άντρες επιλέξαμε δύο γυναίκες ως πρωταγωνίστριες δίνοντας έτσι ένα μήνυμα για τα προβλήματα που οι γυναίκες αντιμετωπίζουν διαχρονικά και την ανάγκη αντίδρασης».

Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society ως μια ένωση δυνάμεων ανθρώπων που ζουν έξω από τα όρια της ασφάλειας απέδειξε για άλλη μια φορά με περισσή ενέργεια και αξιοπρέπεια, ότι η θέληση, η αλληλεγγύη, η αγάπη και η ελπίδα είναι αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε για να μένουμε δυνατοί και να αφήσουμε πίσω μας το όποιο τέλμα.

news247.gr
Post
Παράδοση Δευτέρα 06.09.2021

Φθινοπωρινές εξερευνήσεις στην πόλη!

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με νέες εξερευνήσεις για όλη την οικογένεια! Το Exploration μάς προσκαλεί να γίνουμε τουρίστες στην πόλη μας και να την ανακαλύψουμε μέσα από το παιχνίδι! Ελάτε να διαβάσουμ

Post
Παράδοση Τετάρτη 01.09.2021

Οι Αγίες 40 Παρθένες και Ασκήτριες που γιορτάζουμε σήμερα 1 Σεπτεμβρίου

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου σήμρα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίων Σαράντα Παρθένων και ασκητριών, του Αγίου Ιησού του Ναυή, του Οσίου Μελετίου του νέου και του Οσίου Συμεών του Στυλίτ

Post
Παράδοση Τετάρτη 18.08.2021

ΥΠΠΟΑ: Επιχορηγήσεις 181.000 ευρώ σε δράσεις και φεστιβάλ

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 181.000 ευρώ ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού, σε δράσεις και φεστιβάλ στον τομέα του θεάτρου και του χορού, κλασικού και σύγχρονου, που θα πραγματοποιηθούν στη