Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 18:27 Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Ήρωες οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας


Για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην παρουσία του στο συνέδριο για την ψυχική υγεία το οποίο οργάνωσε το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Ο υπουργός Υγείας στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι από το πρώτο κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση πήρε αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων, καθώς και της κοινωνίας από την απειλή της νόσου Covid-19.

 «Ενωμένοι, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο πρώτο κύμα με τρόπο που έκανε την Ελλάδα ένα λαμπρό παράδειγμα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια. Μια χώρα που επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας και διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω. Και αυτό το διεθνές συνέδριο σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: Να μη μείνει κανείς πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Βασίλης Κικίλιας: «Ήρωες οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε, επίσης, στον αγώνα κατά της Covid-19, που δίνουν εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, τονίζοντας ότι «αναδείχθηκαν ως ήρωες, επιστρατεύοντας όλες τους τις δυνάμεις, την αφοσίωση και την υπομονή τους, συχνά με μεγάλο προσωπικό κόστος, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό καλό. Για αυτήν την προσπάθειά τους, παραμένουμε υπόχρεοι σε αυτούς». Ο κ. Κικίλιας μίλησε και για τη μεγάλη πρόκληση των ημερών, την επίτευξη ενός τείχους ανοσίας μέσω της δίκαιης και καθολικής διανομής εμβολίων.

 «Στην Ελλάδα έχουμε ήδη καταφέρει να χορηγήσουμε 9.950.000 δόσεις εμβολίου και σήμερα θα ξεπερνάμε τους 10.000.000 εμβολιασμούς, καλύπτοντας το 53% του πληθυσμού με τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 4,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Δεν μας αρκεί αυτό. Θέτουμε διαρκώς υψηλότερους στόχους όσον αφορά την ψυχική υγεία και τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας είπε ακόμα πως είναι σημαντικό να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά μετά από τη 17μηνη μάχη με την πανδημία, γι’ αυτό, όπως επεσήμανε, «παροτρύνω κάθε υγειονομικό και κάθε εκπαιδευτικό να εμβολιαστεί. Όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν στα σχολεία, οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων, όσοι δουλεύουν στη φύλαξη των σχολείων πρέπει να εμβολιαστούν. Αυτή είναι για εμάς η πρώτη προτεραιότητα». Να σημειώσουμε ότι την ίδια παράκληση προς τους εκπαιδευτικούς έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η εικόνα από τη «μάχη» του εμβολιασμού σύμφωνα με την επίσημη σελίδα emvolio.gov.gr έχει ως εξής: έχουν γίνει 4.734.403 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί, ενώ με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 5.525.866 συμπολίτες μας.

madata.gr
Post
Πολιτική Κυριακή 06.07.2025

Υπουργείο Εργασίας: Ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα

Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, οι εργοδότες λαμβάνουν τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας, σύμφωνα

Post
Πολιτική Κυριακή 06.07.2025

Νίκος Ανδρουλάκης: Σκάνδαλο διαρκείας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – Τι ανέφερε στην ομιλία του

Καταχειροκροτούμενος και συγκινημένος από τη μαζική συμμετοχή στη Συνδιάσκεψη της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο αρχηγός του Κινήματος τόνισε πως είναι ο πρώτος πρόεδρος το

Post
Πολιτική Σάββατο 05.07.2025

Μάξιμος Σενετάκης: Με τον Χρίστο Δήμα στο Καστέλι

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα στο Ηράκλειο και την επίσκεψη στο αεροδρόμιο του Καστελίου ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωσ