Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 23:29 Εκτός Ελλάδος

Και επίσημα στο ελληνικό οπλοστάσιο το πρώτο Rafale


Αλλαγή των ισορροπιών στον αέρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αναμένεται να φέρουν τα 18 συνολικά μαχητικά Rafale που θα παραλάβει η Ελλάδα. Σήμερα το πρώτο βαμμένο στα χρώματα της γαλανόλευκης παρέλαβαν ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγος της πολεμικης αεροποριας.
Το πρώτο ελληνικό Rafale είναι πλέον γεγονός καθώς σε μια ξεχωριστή τελετή που έγινε στην Ιστρ της Γαλλίας το υπερσύγχρονο αεροσκάφος εντάχθηκε και επίσημα στο οπλοστάσιο της πολεμικής μας αεροπορίας.

«Το πρώτο από τα συνολικά 18 Ελληνικά Rafale. Ένα αεροσκάφος υπεροχής, νέας γενιάς, που πολλαπλασιάζει την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας μας και ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας. Τα Ελληνικά φτερά δυναμώνουν.»

Στην τελετή παράδοσης έδωσαν το παρών ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος αλλά και ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας Γιώργος Μπλιούμης. Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το αεροσκάφος βαμμένο με τα ελληνικά χρώματα στα φτερά του.

«Ένα αεροσκάφος το οποίο θα ενισχύσει δραματικά τις δυνατότητες Πολεμικής Αεροπορίας μας.Αν αλλάξει και τις ισορροπίες ισχύος, θεωρώ ότι ήδη τους έχει αλλάξει. Αλλιώς δεν θα έσπευδαν οι γείτονες να αναζητήσουν τρόπους, αν θέλετε, αποκωδικοποίησης του “Rafale”.», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της πολεμικής αεροπορίας τα πρώτα 6 ελληνικά Rafale αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα στα τέλη του χρόνου και θα αποτελέσουν την πρώτη ομάδα αεροσκαφών που θα ενταχθούν στην 332 μοίρα στην Τανάγρα.

«Η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστή για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς από σήμερα προστίθεται στο οπλοστάσιο των μαχητικών αεροσκαφών μας ένας σημαντικότατος πολλαπλασιαστής ισχύος, που αλλάζει τις ισορροπίες και ικανοποιεί απόλυτα τις επιχειρησιακές μας απαιτήσεις.», δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Στην Γαλλία βρίσκονται  8 Έλληνες πιλότοι και 15 μηχανικοί οι οποίοι εκπαιδεύονται πάνω στο νέο αεροσκάφος και τα οπλικά του συστήματα που αποτελούν τεχνολογική επανάσταση για την πολεμική αεροπορία.

«Το Rafale  είναι μια αεροπορική πλατφόρμα που ενσωματώνει αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα επιτρέψουν την ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση σε οποιαδήποτε αναδυόμενη απειλή εντός του Ελληνικού FIR και έως την Ανατολική Μεσόγειο.»

Να σημειωθεί ότι συνολικά η χωρά μας θα παραλάβει 18 Rafale 12 μεταχειρισμένα και 6 καινούργια ενώ στην συμφωνία συμπεριλαμβάνονται τα οπλικά τους συστήματα αλλά και η τεχνική τους υποστήριξη.

Οι δυνατότητες του Rafale: Ισχυρή υπεροχή της Ελλάδας στον αέρα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις
Τα Rafale έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα προσφέρουν στη χώρα μας υπεροχή στον αέρα έναντι της Τουρκίας.

Έχουν ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης: Αναγνωρίζουν ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους στον αέρα. Δημιουργούν τρισδιάστατους χάρτες εδάφους για πλοήγηση ή στοχοποίηση σε πραγματικό χρόνο.

Έχουν σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου Spectra: «Τυφλώνει» τα αντίπαλα ραντάρ αεροσκάφους είτε αντιαεροπορικού όπλου

Έχουν πυραύλους Meteor με εμβέλεια τα 100km

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 27.09.2022

NASA: Ιστορική στιγμή - Χτύπησε αστεροειδή για να τον εκτρέψει από την πορεία του

Η πρόσκρουση επιβεβαιώθηκε: διαστημόπλοιο της NASA, της υπηρεσίας διαστήματος των ΗΠΑ, έπεσε εσκεμμένα πάνω σε αστεροειδή με σκοπό να μεταβληθεί η πορεία του με τη δύναμη της κινητικής ενέργειας, κατά

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 26.09.2022

Καναδάς: Καταργεί όλα τα ταξιδιωτικά μέτρα για τον κορονοϊό από 1η Οκτώβρη

Ο Καναδάς θα καταργήσει όλους τους περιορισμούς που είχαν τεθεί σε ισχύ για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19 για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από την 1η Οκτωβρίου, καθώς και τις απαιτήσει ...

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 26.09.2022

Μακελειό στη Ρωσία: Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε 13 άτομα σε σχολείο

Μακελειό με 13 νεκρούς ανάμεσα τους και 7 μαθητές σημειώθηκε σε σχολείο της κεντρικής Ρωσίας.H σειρήνα του ασθενοφόρου σπάει τη συνηθισμένη σιωπή της ημέρας. Οι τραυματιοφορείς μεταφέρουν ανθρώπους π ...