Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 23:29 Εκτός Ελλάδος

Και επίσημα στο ελληνικό οπλοστάσιο το πρώτο Rafale


Αλλαγή των ισορροπιών στον αέρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αναμένεται να φέρουν τα 18 συνολικά μαχητικά Rafale που θα παραλάβει η Ελλάδα. Σήμερα το πρώτο βαμμένο στα χρώματα της γαλανόλευκης παρέλαβαν ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγος της πολεμικης αεροποριας.
Το πρώτο ελληνικό Rafale είναι πλέον γεγονός καθώς σε μια ξεχωριστή τελετή που έγινε στην Ιστρ της Γαλλίας το υπερσύγχρονο αεροσκάφος εντάχθηκε και επίσημα στο οπλοστάσιο της πολεμικής μας αεροπορίας.

«Το πρώτο από τα συνολικά 18 Ελληνικά Rafale. Ένα αεροσκάφος υπεροχής, νέας γενιάς, που πολλαπλασιάζει την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας μας και ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας. Τα Ελληνικά φτερά δυναμώνουν.»

Στην τελετή παράδοσης έδωσαν το παρών ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος αλλά και ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας Γιώργος Μπλιούμης. Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το αεροσκάφος βαμμένο με τα ελληνικά χρώματα στα φτερά του.

«Ένα αεροσκάφος το οποίο θα ενισχύσει δραματικά τις δυνατότητες Πολεμικής Αεροπορίας μας.Αν αλλάξει και τις ισορροπίες ισχύος, θεωρώ ότι ήδη τους έχει αλλάξει. Αλλιώς δεν θα έσπευδαν οι γείτονες να αναζητήσουν τρόπους, αν θέλετε, αποκωδικοποίησης του “Rafale”.», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της πολεμικής αεροπορίας τα πρώτα 6 ελληνικά Rafale αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα στα τέλη του χρόνου και θα αποτελέσουν την πρώτη ομάδα αεροσκαφών που θα ενταχθούν στην 332 μοίρα στην Τανάγρα.

«Η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστή για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς από σήμερα προστίθεται στο οπλοστάσιο των μαχητικών αεροσκαφών μας ένας σημαντικότατος πολλαπλασιαστής ισχύος, που αλλάζει τις ισορροπίες και ικανοποιεί απόλυτα τις επιχειρησιακές μας απαιτήσεις.», δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Στην Γαλλία βρίσκονται  8 Έλληνες πιλότοι και 15 μηχανικοί οι οποίοι εκπαιδεύονται πάνω στο νέο αεροσκάφος και τα οπλικά του συστήματα που αποτελούν τεχνολογική επανάσταση για την πολεμική αεροπορία.

«Το Rafale  είναι μια αεροπορική πλατφόρμα που ενσωματώνει αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα επιτρέψουν την ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση σε οποιαδήποτε αναδυόμενη απειλή εντός του Ελληνικού FIR και έως την Ανατολική Μεσόγειο.»

Να σημειωθεί ότι συνολικά η χωρά μας θα παραλάβει 18 Rafale 12 μεταχειρισμένα και 6 καινούργια ενώ στην συμφωνία συμπεριλαμβάνονται τα οπλικά τους συστήματα αλλά και η τεχνική τους υποστήριξη.

Οι δυνατότητες του Rafale: Ισχυρή υπεροχή της Ελλάδας στον αέρα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις
Τα Rafale έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα προσφέρουν στη χώρα μας υπεροχή στον αέρα έναντι της Τουρκίας.

Έχουν ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης: Αναγνωρίζουν ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους στον αέρα. Δημιουργούν τρισδιάστατους χάρτες εδάφους για πλοήγηση ή στοχοποίηση σε πραγματικό χρόνο.

Έχουν σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου Spectra: «Τυφλώνει» τα αντίπαλα ραντάρ αεροσκάφους είτε αντιαεροπορικού όπλου

Έχουν πυραύλους Meteor με εμβέλεια τα 100km

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Παρασκευή 30.07.2021

Μετάλλαξη Δέλτα: Την μεταδίδουν και οι εμβολιασμένοι - Η έρευνα που επανέφερε τις μάσκες στις ΗΠΑ

Η σύσταση οι εμβολιασμένοι άνθρωποι σε ορισμένα μέρη των ΗΠΑ να φοράνε εκ νέου τις μάσκες τους βασίστηκε κυρίως σε ένα ανησυχητικό εύρημα, σύμφωνα με τη Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ε

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 27.07.2021

Κορονοϊός: Η Unicef κάνει έκκληση να ξανανοίξουν τα σχολεία χωρίς να περιμένουμε τα εμβόλια

Τα σχολεία που έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας πρέπει να ξανανοίξουν, έκανε σήμερα έκκληση η Unicef, ενώ 600 εκατ. παιδιά σχολικής ηλικίας επηρεάζονται αυτή τη στιγμή από τα περιοριστικά μέτρα κατά ...

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 26.07.2021

Iσραήλ: Ρεκόρ τετραμήνου στα κρούσματα κορονοϊού παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού

Ανησυχία επικρατεί στο Ισραήλ για την κατάσταση με τον κορωνοϊό καθώς η χώρα σημείωσε ρεκόρ τετραμήνου σε ό,τι αφορά τα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.  Κι όλα αυτά την ώρα που αυξάνο ...