Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 22:04 Τουρισμός

Τουρισμός: Προς άρση η καραντίνα των Βρετανών


Στην πορτοκαλί λίστα έχουν καταταχθεί οι περισσότερες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με την εξαίρεση κάποιων νησιών.
Προς χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στα κράτη που η βρετανική κυβέρνηση έχει κατατάξει στην «πορτοκαλί» λίστα τάσσονται κορυφαίοι Βρετανοί υπουργοί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian. Ειδικότερα, μία από τις επικρατούσες σκέψεις είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί να έχουν τη δυνατότητα να επιστρέφουν στην Αγγλία μετά την επίσκεψή τους σε αυτά τα κράτη, χωρίς την υποχρέωση παραμονής σε καραντίνα επί δέκα ημέρες, όπως προβλέπεται σήμερα. 

Η Βρετανία έχει, εξάλλου, κατατάξει στην «πράσινη» λίστα της ελάχιστα κράτη, για τα οποία δεν υπάρχει κανένας ταξιδιωτικός περιορισμός. Τα μεγάλα ερωτήματα, όμως, αφορούν ταξίδια σε κράτη της εξαιρετικά πολυπληθούς «πορτοκαλί» λίστας. Στην τελευταία, άλλωστε, έχουν καταταχθεί οι περισσότερες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με την εξαίρεση κάποιων νησιών. Παρότι η κυβέρνηση συνιστά στους Βρετανούς να μην επισκέπτονται τις «πορτοκαλί» χώρες, δεν υπάρχει τρόπος να το απαγορεύσει. Αυτό που κάνει έως σήμερα είναι να επιβάλλει δεκαήμερο κατ’ οίκον περιορισμό μετά την επιστροφή. 

Οι Βρετανοί ιθύνοντες πιστεύουν ότι η κατάργηση του συγκεκριμένου περιορισμού θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο ώστε οι πολίτες να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους. Ακόμα και όσοι δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, θα μπορούν να ταξιδέψουν, αλλά θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Telegraph, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ έχει ταχθεί υπέρ της προσαρμογής του μέτρου. Γενικότερα, όμως, η ανάγκη εύρεσης κινήτρων που θα κάνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν έχει πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με την αναθεώρηση του τριζωνικού συστήματος ταξιδιωτικών περιορισμών.

 Ηδη την περασμένη εβδομάδα, η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επέκρινε με δριμύτητα την κυβερνητική προσέγγιση, επισημαίνοντας ότι είναι χαοτική και αποτελεί τροχοπέδη για την επιστροφή στην κανονικότητα. 
«Η Βρετανία τίθεται ουραγός της Ευρώπης στο θέμα της επιστροφής στην ομαλότητα. Είναι αδιανόητο για τη χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στον κόσμο να επιδεικνύει τόση διστακτικότητα στο να χορηγήσει στους πολίτες της ελευθερίες που συνάδουν πλήρως με τον εμβολιασμό τους». 

Στην ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκε και ο πρώην υπουργός Υγείας Στίβεν Χάμοντ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνοεί τα επιστημονικά στοιχεία και λαμβάνει «παράλογες» αποφάσεις αναφορικά με την κατάταξη των κρατών στο τριζωνικό σύστημα.

madata.gr
Post
Τουρισμός Παρασκευή 10.09.2021

Γερμανία: H Kρήτη, έτσι και η Ελλάδα, βγαίνουν από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αφαιρεί τα νησιά της Κρήτης και της Κορσικής, τα οποία είναι δημοφιλή στους παραθεριστές, από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου για κορονοϊό από αυτήν την Κυριακή. Έτσι η

Post
Τουρισμός Παρασκευή 27.08.2021

Ψήφος εμπιστοσύνης στο ελληνικό καλοκαίρι από Έλληνες και ξένους επισκέπτες

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ,ελληνικό καλοκαίρι και την Ελλάδα, δίνουν φέτος ξένοι και Έλληνες επισκέπτες, πλημμυρίζοντας τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, με πληρότητες ...

Post
Τουρισμός Παρασκευή 13.08.2021

Η Ελλάδα αναδεικνύεται νικήτρια στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη

Στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα αναδεικνύεται νικήτρια στον αγώνα για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη, παρά τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, καταλήγει δημοσίευμα των «Financial Times&ra