Τετάρτη 09 Ιουνίου 2021 22:26 Γνώμες

Εξαδάκτυλος: Πλήρης απελευθέρωση όταν εμβολιαστούν 7.000.000 πολίτες και με τις δύο δόσεις


Τα επιδημιολογικά δεδομένα μας επιτρέπουν να πάμε στο επόμενο βήμα και τηρώντας τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, θα περιμένουμε να πάμε και στο μεθεπόμενο βήμα

Για τις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών και τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας μίλησε στο LIVE NEWS ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ «τ

«Προχωρούμε αργά αλλά σταθερά, το έχουμε δει από τότε που ξεκίνησε η επανέναρξη των δραστηριοτήτων πριν το Πάσχα» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος, προβλέποντας ότι η πλήρης απελευθέρωση αναμένεται να έρθει όταν συμπληρωθούν 7.000.000 εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις. «Μέχρι τότε, θα προχωρούμε ανά 15 μέρες εφόσον η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά σε ένα πιο φυσιολογικό περιβάλλον» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή και ειδικότερα για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τον αριθμό των εμβολιασμένων που θα έπρεπε ώστε να πούμε ότι τα μέτρα αν δεν τηρηθούν και από τους μη εμβολιασμένους, θα έχουμε κάλυψη συνολικά». «Αυτή τη στιγμή έχουμε μέτρα υπερβολικά για τους εμβολιασμένους και υποχρεωτικά για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Παράλληλα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι θεωρεί αυτονόητο τον εμβολιασμό όσων εργάζονται στο χώρο της υγείας. «Το οφείλουν απέναντι στον εαυτό τους, τους ασθενείς τους και τις οικογένειές τους» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, προσθέτοντας ότι όσοι αρνηθούν δεν θα πρέπει να εργάζονται μέχρι το τέλος της πανδημίας.

 

megatv

madata.gr
Post
Γνώμες Κυριακή 15.06.2025

Τζιτζίκια: 8 εντυπωσιακά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζες για τους τραγουδιστές του καλοκαιριού

Λίγοι ήχοι είναι τόσο βαθιά συνδεδεμένοι με το καλοκαίρι όσο το επίμονο τραγούδι των τζιτζικιών. Αν και τα βλέπουμε σπάνια, αυτά τα μικρά αλλά θορυβώδη έντομα κάνουν αισθητή την παρουσία τους με το χ

Post
Γνώμες Κυριακή 08.06.2025

Κυριακή της Πεντηκοστής

Του Μάξιμου Παφίλη, Επίσκοπος Μελιτηνής Η εσχάτη ημέρα, όχι ένδοξο επιστέγασμα αλλά η τελική εξουθένωση, φέρει το βάρος μιας κούρασης όχι απλώς ανθρώπινης αλλά ιερουργικής, σαν λιβάνι που πνίγει μά

Post
Γνώμες Τετάρτη 07.05.2025

Ο Trump και οι δισεκατομμυριούχοι φίλοι του “γιορτάζουν” 100 ημέρες στην εξουσία, αλλά οι πολίτες αντιστέκονται

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος Trump έκλεισε τις 100 πρώτες ημέρες της δεύτερης θητείας του. Σε μόλις 100 ημέρες, ο Trump πρόλαβε ήδη να προστατεύσει τους δισεκατομμυριούχους φίλους του και να β