Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021 14:27 Γνώμες

Εξαδάκτυλος: Δεν συζητάμε για μαζικό εμβολιασμό των παιδιών αυτή τη στιγμή


Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός μαζικού εμβολιασμού των παιδιών στην παρούσα χρονική συγκυρία ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι «οι εμβολιασμοί παιδιών αφορούν αποκλειστικά σε παιδιά τα οποία για κάποιον ιδιαίτερο λόγο υγείας κινδυνεύουν περισσότερο από τα άλλα. Δεν μιλάμε για μαζικό εμβολιασμό παιδιών αυτή τη χρονική στιγμή. Τα παιδιά κινδυνεύουν ελάχιστα από τον κορονοϊό και να νοσήσουν βαριά και να έχουν σοβαρές επιπτώσεις».

Ωστόσο, τόνισε ότι στη χώρα μας πολλοί άνθρωποι άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί. «Δεν έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν ένα ποσοστό 30%-35% των πολιτών άνω των 60 ετών, που είναι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν κυρίως από την Covid. Πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Πρέπει πρώτα να λυθεί αυτό το θέμα», επισήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε εμβολιασμένους διασωληνωμένους».

Εμβολιασμός και τέταρτο κύμα
Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, ανέφερε ότι αν είχε εμβολιαστεί μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων άνω των 60 ετών, θα είχαμε λιγότερα κρούσματα και λιγότερους διασωληνωμένους και θανάτους. Ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας, υπογράμμισε ότι «αυτό που παρατηρήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και τις 30/5 σε όλη την επικράτεια είναι μια μείωση του ιικού φορτίου εκτός από κάποιες περιοχές, όπως τα Χανιά».

Αναφορικά με το αν θα έχουμε τέταρτο κύμα από το φθινόπωρο, ο κ. Θωμαΐδης εμφανίστηκε αισιόδοξος υπογραμμίζοντας ότι από τον Οκτώβριο, που είναι διαχρονική περίοδος έναρξη των ιώσεων, θα έχουμε μια καινούρια κατάσταση, όμως από τη στιγμή που θα έχει εμβολιαστεί το 70%-80% του πληθυσμού, δε θα είναι σημαντικό και της δριμύτητας που είχαμε μέχρι τώρα.

madata.gr
Post
Γνώμες Παρασκευή 18.06.2021

Γλυκά Νερά - Κατερινόπουλος: Ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία. Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι;

O ταξίαρχος Ε.Α. της ΕΛΑΣ, Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, σχολίασε τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία της 20χρονης, Καρολάιν, α ...

Post
Γνώμες Δευτέρα 14.06.2021

Μόσιαλος: Προσοχή κίνδυνος διασποράς της Iνδικής μετάλλαξης στους μη εμβολιασμένους

Χρειάζεται προσοχή ώστε να μην επικρατήσει η ινδική παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, γιατί εάν αυτό συμβεί, η διασπορά στους μη εμβολιασμένους θα είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή της βρετανικής παρ ...

Post
Γνώμες Σάββατο 12.06.2021

Τζανάκης: Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται, να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες

Την πρόβλεψη ότι στα μέσα Ιουλίου ο τα κρούσματα θα πέσουν σε χαμηλά τριψήφια νούμερα εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Κ ...