Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 23:51 Εκτός Ελλάδος

Γερμανική κυβέρνηση: Δυνατή η χαλάρωση των μέτρων


Δυνατή αλλά με προφυλάξεις θεωρεί την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του ισχύοντος lockdown, παρά την πρόσφατη ελαφρά αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Άλτμάιερ.

«Προσωπικά πιστεύω ότι με πρόσθετες προφυλάξεις, όπως λ.χ. με τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ, καθώς και με νέες δυνατότητες ραντεβού, για παράδειγμα σε καταστήματα, θα μπορούσαν να χαλαρώσουν τα μέτρα, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έχει ακόμη μειωθεί όσο είχε υπολογισθεί. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια συγκεκριμένη προοπτική χαλάρωσης. Η προστασία της υγείας και η χαλάρωση των μέτρων θα πρέπει να συνδυαστούν με κάποιο τρόπο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε νέα βήματα», είπε ο Άλτμάιερ σε συνέντευξή του στην «tv-Welt».

«Οι διαβουλεύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων την ερχόμενη Τετάρτη είναι από τις πιο σημαντικές καθόλη την διάρκεια της πανδημίας. Πρέπει να υπάρξουν ομοιόμορφοι εθνικοί κανόνες εντός των οποίων, ωστόσο, μπορούν επίσης να υπάρξουν διαφοροποιημένες λύσεις σε περιφερειακό επίπεδο», πρόσθεσε δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

Ο Άλτμάιερ θα έχει διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του των ομόσπονδων κρατιδίων αύριο, Παρασκευή, για να παρουσιάσει ένα έγγραφο σχετικά με μια στρατηγική της χαλάρωσης των μέτρων του lockdown.

Προηγουμένως, περισσότερες από 40 επιχειρηματικές ενώσεις είχαν στείλει προτάσεις ζητώντας κοινή στρατηγική ανοίγματος της οικονομίας.

Το κλείσιμο των εστιατορίων και πολλών καταστημάτων λιανικής παρατάθηκε πρόσφατα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων έως τις 7 Μαρτίου.

https://ygeiamou.gr

 
Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 17.04.2021

Η καταιγίδα που δημιούργησε τη χαμηλότερη θερμοκρασία στον πλανήτη

Ενα σύννεφο καταιγίδας που δημιουργήθηκε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό το 2018, προκάλεσε τη χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ σύμφωνα με νέα έρευνα.Η κορυφή της καταιγίδας έφτασε σε θερμοκρ ...

Post
Εκτός Ελλάδος Παρασκευή 16.04.2021

Αυστραλία: Νεκρή 48χρονη λόγω θρόμβωσης έπειτα από εμβολιασμό με το AstraZeneca

Η Ομάδα Έρευνας για την Ασφάλεια των Εμβολίων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της γυναίκας πιθανότατα συνδέεται με τον εμβολιασμό. Τον πρώτο θάνατο από θρόμβωση, που συνδέεται, πιθανότατα, με τ

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 15.04.2021

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας - Απελάθηκαν δέκα διπλωμάτες

Οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς κατηγορούν τη Μόσχα για κυβερνοεπιθέσεις και ανάμειξη στις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020. Επίσης, αποφασίστηκε η α ...