Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 11:36 Τση Άθλησης

Υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης: Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αιτήματα αναβολής η εκδίκαση


Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, έπειτα από την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να ανακληθούν τα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα των δύο ομάδων, κάτι που αυτομάτως σήμαινε τον υποβιβασμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο ΠΑΕ κατέθεσαν στο Διοικητικό Εφετείο αίτημα για ακύρωση του πορίσματος της ΕΕΑ και ταυτόχρονα αίτηση προσωρινής διαταγής να μην χρησιμοποιηθεί στην εκδίκαση της υπόθεσης από τα αθλητικά όργανα, μέχρι να συζητηθεί η πρώτη αίτηση από τα αρμόδια δικαστικά όργανα.

Με τους δικηγόρους των ομάδων να βρίσκονται από νωρίς στα γραφεία της Super League, υπάρχει και αρκετά μεγάλη αστυνομική δύναμη. Εκεί βρίσκονται οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ, της Ξάνθης και του Ολυμπιακού, αλλά τόσο ο Αλέξης Κούγιας όσο και η δικηγόρος του Πανιωνίου, η κ. Τσαγκαράκη. Θυμίζουμε πως οι «κυανέρυθροι» κατέθεσαν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τους Ακρίτες.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης θα αναλάβουν την υπόθεση δύο αθλητικοί δικαστές. Ο κ. Μάρκου για τη μετοχική σύνθεση της Ξάνθης και την ένσταση - παρέμβαση του Πανιωνίου, αλλά και η κ. Τσαγκιά για το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας.

Στην ανάγνωση από την έδρα και όπως μεταφέρει η ιστοσελίδα gazzetta.gr, έγινε λόγος και για πρόσθετη παρέμβαση της ΑΕΛ.

Όπως αναμενόταν η Ξάνθη κατέθεσε αίτημα αναβολής. «Δεν έχουμε λάβει πλήρης γνώση του φακέλου, η Επιτροπή αρνείται να δώσει στοιχεία του φακέλου. Επειδή οι δύο υποθέσεις συνδέονται, άμεσα, πέραν αυτού, έχουμε ήδη καταθέσει στο διοικητικό εφετείο προσφυγή», είπαν οι δικηγόροι του θρακιώτικου συλλόγου, με την πρόεδρο να ρωτάει αν υπάρχει έγγραφο.

newsbeast.gr
Post
Τση Άθλησης Τετάρτη 01.04.2020

Συμφωνία Αυγενάκη – Βρούτση για 599 θέσεις, από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, προς όφελος του μαζικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού

Έπειτα από συνεργασία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, προκηρύσσονται άμεσα 599 «αθλητικές» θέσ

Post
Τση Άθλησης Τρίτη 31.03.2020

«Όλη η αθλητική οικογένεια εντάχθηκε στα Μέτρα Στήριξης»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η εντάχθηκε στα Μέτρα Στήριξης όλη η αθλητική οικογένεια. Παράλληλα, ο Λεύτερης Αυγενάκης ευχαρίστησε τους Άδωνι Γεωργιάδη, Χρή

Post
Τση Άθλησης Τρίτη 31.03.2020

Οριστική διακοπή στο Basketball Champions League: Πάει για Final-8 τον Σεπτέμβριο – Δεκτή ο πρόταση της ΑΕΚ

Η FIBA ανακοίνωσε την οριστική διακοπή του Basketball Champions League για την τρέχουσα περίοδο, λόγω των δεδομένων...