Post
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Post
Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΚΡΗΤΗΣ
Post
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΚΡΗΤΗΣ
Post
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος ΑΡΧΑΝΩΝ - ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
Post
Υποψήφιος Δήμαρχος ΓΟΡΤΥΝΑΣ
Post
Υποψήφιος Δήμαρχος ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
 
Image
Σάββατο 20 Απριλίου 2019 16:07 Είς Υγείαν

Βούρτσισμα δοντιών: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος

Τα δόντια μας μπορεί να είναι υγιή και γερά για όλη σας τη ζωή, αρκεί να εφαρμόζετε τις βασικές αρχές της σωστής οδοντιατρικής περίθαλψης, η οποία περιλαμβάνει βούρτσισμα χρήση οδοντικού νήματος.

Επίσης, πρέπει να προσέχετε τα δόντια σας όσον αφορά τις τροφές που καταναλώνετε και να μην αμελείτε να επισκέπτεστε δύο φορές τον χρόνο τον οδοντίατρό σας για γενικό καθαρισμό και έλεγχο. Αν ακολουθείτε αυτές τις βασικές αρχές, τότε θα έχετε καλή οδοντική υγεία και δεν θα εκδηλώσετε ποτέ τερηδόνα και ουλίτιδα.

Πώς να καθαρίσετε σωστά τα δόντια σας

Οδοντόβουρτσα:

Βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ.

Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές, στρογγυλεμένες στις άκρες τρίχες και κεφαλή που να είναι αρκετά μικρή για να φτάνει σε όλα τα τμήματα των δοντιών και του στόματος. Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσά σας κάθε 3 έως 4 μήνες.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Μελέτες δείχνουν ότι η αυτόματη περιστροφή και ταλάντωση που κάνει η κεφαλή στις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι πιο αποτελεσματική.

Τοποθετήστε τη βούρτσα σε μια γωνία 45 μοιρών εκεί όπου τα δόντια συναντούν τα ούλα. Πιέστε την πολύ απαλά και κάντε κινήσεις μπρος και πίσω μαζί με μικρές κυκλικές κινήσεις. Μην τρίβετε! Το έντονο βούρτσισμα μπορεί να κάνει τα ούλα να υποχωρήσουν μπορεί να χαράξει το σμάλτο των δοντιών σας.

Βουρτσίστε όλες τις επιφάνειες των δοντιών, την γλώσσα και τα μάγουλα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα μπροστινά δόντια και σε όλες τις επιφάνειες των πίσω δοντιών.

Βουρτσίστε περισσότερη ώρα τις επιφάνειες μασήματος με μικρές κινήσεις μπρος-πίσω.

Βουρτσίστε τη γλώσσα σας από πίσω προς τα εμπρός. Μπορείτε να βάλετε και λίγη οδοντόκρεμα ή στοματικό διάλυμα στην οδοντόβουρτσα τους όταν το κάνετε αυτό. Το βούρτσισμα της γλώσσας βοηθάει στην αφαίρεση της πλάκας, η οποία μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή και να ευνοήσει την ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα. Είναι σώφρον να πάρετε και μια ξύστρα γλώσσας για αυτόν το σκοπό.

Οδοντικό νήμα:

Χρησιμοποιήστε και οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Ο τύπος του νήματος που χρησιμοποιείτε δεν είναι σημαντικός. Επιλέξτε τον τύπο και τη γεύση που σας αρέσει περισσότερο και ακολουθήστε μια από τις δύο παρακάτω μεθόδους:

Τυλίξτε το γύρω από το δάχτυλο: Κόψτε ένα κομμάτι νήματος περίπου 45 cm σε μήκος. Τυλίξτε ένα άκρο γύρω από το αριστερό μεσαίο δάχτυλο σας και το άλλο άκρο γύρω από το δεξί μεσαίο δάχτυλο σας, έως ότου τα χέρια σας να απέχουν περίπου 5-8 εκατοστά μεταξύ τους.

Κυκλική μέθοδος: Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι νήματος περίπου 30 cm σε μήκος. Δέστε τις άκρες μαζί, σχηματίζοντας μια θηλιά. Αν ο βρόχος είναι πάρα πολύ μεγάλος, τυλίξτε το νήμα γύρω από τα δάχτυλά σας ώστε να μικρύνει.

Περάστε απαλά το νήμα ανάμεσα στα δόντια και με κατεύθυνση προς τα ούλα. Τυλίξτε το νήμα γύρω από κάθε δόντι σε σχήμα U και κινήστε το σταθερά πάνω και κάτω αρκετές φορές για να ξύσετε την πλάκα.

Υπάρχουν και μικρές πλαστικές εκδοχές οδοντικού νήματος με ειδική λαβή που κάνει το όλο εγχείρημα πιο εύκολο. Είναι διαθέσιμα στα περισσότερα φαρμακεία.

Τα ούλα σας είναι πιθανό να ματώνουν όταν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα. Να ξέρετε ότι η αιμορραγία θα σταματήσει όταν τα ούλα σας να γίνουν πιο υγιή και πιο γερά πάνω στα δόντια σας.

 

 


Πηγή: iatropedia.gr
Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 23.05.2019

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες του MUCOSOLVAN. Τι να προσέχετε για τα παιδιά

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων σχετικά με παρτίδες του Mucosolvan . Με την ανακοίνωση αυτή, ζητείται ανάκληση παρτίδων του αποχρεμπτικού σιροπιού Mucosolvan, καθώς στη συσκευασία ανα

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 22.05.2019

Πώς οι μικροοργανισμοί στο έντερο μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του άγχους

Τη σχέση της βελτίωσης των συμπτωμάτων άγχους με τη ρύθμιση της μικροχλωρίδας του εντέρου μελετά νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό γενικής ψυχιατρικής General Psychiatry. Όπως διαπιστώνει

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 21.05.2019

Οι γυναίκες με υπνική άπνοια είναι πιθανότερο να διαγνωσθούν με καρκίνο

Οι γυναίκες με αποφρακτική άπνοια στον ύπνο (ΑΑΥ) έχουν μεγαλύτερες πιθανότερες να διαγνωσθούν με καρκίνο από ό,τι οι άνδρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημο ...