Image
Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 20:44 Εκτός Ελλάδος

Πιθανή τριμερής Πούτιν - Τραμπ - Σι στο Σενζέν και «παράθυρο» για Ουκρανικό

Σε προκαταρκτικές προετοιμασίες για μια ιστορική τριμερή σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή του Βλαντίμιρ Πούτιν, του Ντόναλντ Τραμπ και του Σι Τζινπίνγκ βρίσκονται Μόσχα, Ουάσινγκτον και Πεκίνο, σύμφωνα με δηλώσεις του συμβούλου εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ.
Το διπλωματικό έδαφος διερευνούμε για τη σύνοδο της APEC (18-19 Νοεμβρίου) στο Σενζέν της Κίνας, με τον Ρώσο αξιωματούχο να ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει αρχική ετοιμότητα, αν και η τελική παρουσία των τριών ηγετών δεν έχει ακόμη κλειδώσει οριστικά.

Οι τρεις διπλωματικοί σταθμοί του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου

Το πλέγμα των επαφών που περιέγραψε ο Ουσάκοφ ξεδιπλώνεται σε τρεις άξονες:
• Τριμερής APEC (Σενζέν, 18-19 Νοεμβρίου): Η πιθανή συνάντηση κορυφής Ρωσίας - ΗΠΑ - Κίνας που θα ανατρέψει τις παγκόσμιες ισορροπίες εφόσον επιβεβαιωθεί.
• Διερευνητικές για Ουκρανικό (Νοέμβριος): Παράλληλο σχέδιο για ξεχωριστές συνομιλίες αντιπροσωπειών Ρωσίας - ΗΠΑ - Ουκρανίας με στόχο την αξιολόγηση προοπτικών ειρήνης.
• Πρόσκληση στη G20 (Μαϊάμι, Δεκέμβριος): Η Ουάσινγκτον έχει προσκαλέσει επίσημα τον Βλ. Πούτιν, με τη Μόσχα να εξαρτά την τελική απόφαση συμμετοχής από την έκβαση των συνομιλιών στην Κίνα.

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 25.10.2026

Πιθανή τριμερής Πούτιν - Τραμπ - Σι στο Σενζέν και «παράθυρο» για Ουκρανικό

Σε προκαταρκτικές προετοιμασίες για μια ιστορική τριμερή σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή του Βλαντίμιρ Πούτιν, του Ντόναλντ Τραμπ και του Σι Τζινπίνγκ βρίσκονται Μόσχα, Ουάσινγκτον και Πεκίνο, σύμφωνα

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 24.10.2026

Ιστορική συμφωνία για τη Μονή Σινά: Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Αρχιεπίσκοπο Συμεών και «μήνυμα ενότητας»

Στη νομική θωράκιση και τη διασφάλιση του ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της Ιεράς Μονής Σινά στο διηνεκές οδηγεί η ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Αίγυπτο, προκαλώντας την ευρεία ικανοποίηση της π

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 24.10.2026

Συναγερμός στη Γαλλία: 70.000 αστυνομικοί στους δρόμους και 110.000 διαδηλωτές στο Παρίσι

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται η Γαλλία λόγω των νέων μαζικών κινητοποιήσεων σε Παρίσι και μεγάλες πόλεις, με τις αρχές να επιστρατεύουν 70.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες πανελλαδικά. Τ