Image
Κυριακή 02 Αυγούστου 2026 23:15 Βλέπω/Ακούω

Τραγωδία στην Ψάθα: Δύο νεκροί από σύγκρουση πυροσβεστικών ελικοπτέρων

Μάχη με τις φλόγες στη Δυτική ΑττικήΑνείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην περιοχή της Ψάθας, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης.

Την ίδια ώρα, οι επίγειες δυνάμεις δίνουν ολονύχτια μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που εκτείνεται από τη Βοιωτία έως τη Δυτική Αττική.Το χρονικό του δυστυχήματος

Η φονική σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων σημειώθηκε την ώρα που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού πάνω από το μέτωπο της Ψάθας. Οι δύο επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους, βυθίζοντας στο πένθος την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία επιχειρεί κάτω από ακραίες συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα.
Ολονύχτιο σχέδιο για την αναχαίτιση της «mega-πυρκαγιάς»Οι προσπάθειες των αρχών επικεντρώνονται πλέον στην αποτροπή περαιτέρω επέκτασης της φωτιάς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Το επιχειρησιακό πλάνο περιλαμβάνει:Διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών: Μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων εργάζονται πυρετωδώς για να κόψουν την πορεία της φωτιάς.Ενίσχυση επίγειων δυνάμεων: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αναπτύσσονται σε κρίσιμα σημεία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συντονισμός για το πρώτο φως: Στόχος είναι οι ζώνες να έχουν ολοκληρωθεί πριν ξεκινήσουν εκ νέου οι εναέριες ρίψεις με την ανατολή του ηλίου, ώστε η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο.Η κατάσταση στη Δυτική Αττική παραμένει κρίσιμη, με τους ανέμους και το ανάγλυφο της περιοχής να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 02.08.2026

Τραγωδία στην Ψάθα: Δύο νεκροί από σύγκρουση πυροσβεστικών ελικοπτέρων

Μάχη με τις φλόγες στη Δυτική ΑττικήΑνείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην περιοχή της Ψάθας, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων κατά τη διάρκεια επιχείρη

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 02.08.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 2/8/26

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και τ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 01.08.2026

Τασούλας για τις πυρκαγιές: Τιμή στους πυροσβέστες και στήριξη στις πληγείσες περιοχές

Μήνυμα συμπαράστασης προς τις δυνάμεις που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα και τις τοπικές κοινωνίες που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασ