Image
Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026 20:24 Κρήτη

Εγκαινιάστηκε η νέα Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μεσαράς – Σύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο με 70 αστυνομικούς (vid)

Αναβάθμιση του «ελληνικού FBI» της Κρήτης με έδρα τις Αρχάνες
Στη Μεσαρά βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εγκαινιάζοντας τη νέα Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μεσαράς, μια υπηρεσία που φιλοδοξεί να αποτελέσει το βασικό επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. για ολόκληρη την περιοχή.

Η δημιουργία της νέας Υποδιεύθυνσης αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την ενίσχυση της αστυνόμευσης, την ταχύτερη ανταπόκριση στα περιστατικά και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών σε μια περιοχή που έχει απασχολήσει επανειλημμένα την επικαιρότητα λόγω σοβαρών περιστατικών εγκληματικότητας.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, φορείς της περιοχής και πλήθος κόσμου.

«Δεν εγκαινιάζουμε μόνο ένα κτίριο, αλλά ένα πρότυπο συγκρότημα υπηρεσιών»
Ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις νέες εγκαταστάσεις, χαρακτηρίζοντάς τες πρότυπο για τη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών.

Όπως τόνισε, το νέο συγκρότημα δεν περιορίζεται σε ένα κτίριο, αλλά αποτελεί μια ολοκληρωμένη υποδομή που συγκεντρώνει κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., προσφέροντας σύγχρονες συνθήκες εργασίας και επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Η Υποδιεύθυνση στεγάζεται σε σύγχρονο συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων στον οδικό άξονα Μοιρών – Τυμπακίου, καλύπτοντας πλήρως τις επιχειρησιακές και διοικητικές ανάγκες της Αστυνομίας.

Γυναίκα αξιωματικός στο «τιμόνι» της νέας Υποδιεύθυνσης
Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη νέα επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης, Ρένα Συμιανάκη, η οποία – όπως υπογράμμισε – επιλέχθηκε για τις ικανότητες και την εμπειρία της.

Η υπηρεσία θα στελεχωθεί σταδιακά με 70 αστυνομικούς, ώστε να αποτελέσει το βασικό επιχειρησιακό κέντρο αστυνόμευσης της Μεσαράς.

Αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δίωξης και Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης
Το «ελληνικό FBI» αποκτά επίσημη υπόσταση
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η Διεύθυνση Δίωξης και Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης – το αποκαλούμενο «ελληνικό FBI της Κρήτης» – αποκτά πλέον επίσημη υπόσταση με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Η υπηρεσία, με έδρα τις Αρχάνες, θα στελεχωθεί με 130 αστυνομικούς και θα ενισχυθεί με σύγχρονο επιχειρησιακό εξοπλισμό. Όπως τόνισε, οι περισσότεροι αστυνομικοί θα είναι Κρητικοί που υπηρετούν σήμερα στην Αθήνα και επιθυμούν να επιστρέψουν στον τόπο τους.

«Όσα υποσχεθήκαμε γίνονται πράξη»
Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση της αστυνόμευσης στην Κρήτη υλοποιείται σταδιακά:

«Όσα υποσχεθήκαμε στην Κρήτη γίνονται ένα προς ένα πραγματικότητα. Όχι μόνο οι νέες δομές και οι υποδομές, αλλά και το προσωπικό, ο εξοπλισμός και κυρίως τα αποτελέσματα που απαιτούν οι πολίτες για μεγαλύτερη ασφάλεια».

«Οι παραβατικοί να γνωρίζουν ότι θα οδηγηθούν στη φυλακή»
Στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς όσους επιμένουν στην παραβατική δράση, ο υπουργός τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μια πιο ασφαλής Κρήτη:

«Θέλουμε να καταπολεμήσουμε αυτούς τους εναπομείναντες παραβατικούς, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι στο τέλος θα οδηγηθούν στη φυλακή».

Μήνυμα μετά τις συλλήψεις για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της Βάγιας Νέστορα, μετά τις τρεις συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής, μία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη.

Τόνισε ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη δεν εκφοβίζονται και ότι εγκλήματα όπως αυτό δεν μένουν ατιμώρητα:

«Η Δημοκρατία μας είναι πολύ ισχυρή. Η Δημοκρατία μας πάντα νικά στο τέλος… Δεν νοείται έγκλημα με αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης».

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/EI1u-SRZjNg