Image
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026 09:40 Βλέπω/Ακούω

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Τρεις γυναίκες νεκρές από την έκρηξη και τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα

 Σε τραγωδία εξελίχθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας ΒΙΟΛΑΝΤΑ στα Τρίκαλα, καθώς τρεις γυναίκες εργαζόμενες έχασαν τη ζωή τους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 4:00 π.μ., έπειτα από ισχυρή έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σε πτέρυγα του εργοστασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονταν πέντε γυναίκες την ώρα του συμβάντος.

Οι τρεις εργαζόμενες εντοπίστηκαν νεκρές από τις δυνάμεις διάσωσης, ενώ εκφράζονται σοβαροί φόβοι ότι και οι άλλες δύο γυναίκες που αγνοούνται ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης και διάσωσης, ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλοι οι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η φωτιά προκλήθηκε μετά από εκκωφαντική έκρηξη, τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, εντός της πόλης των Τρικάλων αλλά και σε γύρω χωριά, με κατοίκους να κάνουν λόγο για τζάμια που έτριζαν από το ωστικό κύμα. Από τη σφοδρότητα της έκρηξης άνοιξαν τα πάνελ του κτηρίου, κατέρρευσε μέρος της σκεπής και ο χώρος τυλίχθηκε άμεσα στις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr, τέσσερις άνδρες εργαζόμενοι εκσφενδονίστηκαν εκτός του κτηρίου από την έκρηξη, ενώ αυτόπτης μάρτυρας και εργαζόμενος της βιομηχανίας ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπήρχαν δεξαμενές υγραερίου, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

Λόγω της φωτιάς οι αστυνομικές Αρχές έχουν κλείσει την οδό Καρδίτση, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται από το χωριό Αγία Κυριακή, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των σωστικών συνεργείων και να διασφαλιστεί η ασφάλεια πολιτών και εργαζομένων.

Επί τόπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ στο σημείο βρίσκεται και η ΕΜΑΚ. Επί τόπου έχει μεταβεί και η ΕΜΑΚ από την Λαμία, ενώ έχει δοθεί εντολή να ανέβει και η ΔΑΕΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού).

Παρόντες είναι επίσης οι ιδιοκτήτες της βιομηχανίας σε κατάσταση σοκ, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων, Αθανάσιος Καππάς.

Η ανακοίνωση της εταιρείας για τη φωτιά

«Σήμερα σημειώθηκε σοβαρό περιστατικό στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μας, κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν. Υπάρχουν 5 αγνοούμενοι εργαζόμενοι και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό τους. Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μας απασχολεί είναι οι άνθρωποί μας. Στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς και στις οικογένειές τους και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους στηρίξουμε. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες αρχές και παρέχουμε κάθε διαθέσιμη βοήθεια», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της πριν τον εντοπισμό των απανθρακωμένων σορών.

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 26.01.2026

Ο Φρουτίνο πάει διακοπές, μια χειμωνιάτικη φρουτο περιπέτεια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Τι κάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά τον χειμώνα; Ο Φρουτίνο και η παρέα του αφήνουν το καθημερινό τους περιβάλλον και ταξιδεύουν σε ένα χειμωνιάτικο χωριό, όπου τους περιμένουν νέοι φίλοι, νέες προκλ

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 26.01.2026

Παρατάσεις προθεσμιών για την τακτοποίηση αυθαιρέτων και την επανέκδοση οικοδομικής άδειας

Παρατάσεις προθεσμιών για την τακτοποίηση αυθαιρέτων και την επανέκδοση οικοδομικής άδειας: Με διατάξεις του νόμου 5270/2026, εξασφαλίζονται σημαντικές παρατάσεις πολεοδομικών προθεσμιών και έργων απο

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 26.01.2026

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Τρεις γυναίκες νεκρές από την έκρηξη και τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας ΒΙΟΛΑΝΤΑ στα Τρίκαλα, καθώς τρεις γυναίκες εργαζόμενες έχασαν τη ζωή τους. Η πυρκ