Image
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 21:55 Βλέπω/Ακούω

Δήμος Ραφήνας–Πικερμίου: Άμεση και αποτελεσματική η ανταπόκριση στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Με αυξημένη ετοιμότητα και συνεχή παρουσία στο πεδίο, ο Δήμος Ραφήνας–Πικερμίου αντιμετώπισε την επέλαση της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή το προηγούμενο 48ωρο, με έντονες βροχοπτώσεις και μεγάλο όγκο νερού να εκδηλώνεται σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Από την πρώτη στιγμή, οι υπηρεσίες του Δήμου, η Πολιτική Προστασία, τα τεχνικά συνεργεία, η καθαριότητα και το σύνολο του μηχανισμού της Δημοτικής Αρχής τέθηκαν σε πλήρη επιφυλακή, πραγματοποιώντας παρεμβάσεις, ελέγχους και προληπτικές ενέργειες σε κρίσιμα σημεία. Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν περιορισμένα και εντοπισμένα, ενώ η κινητοποίηση υπήρξε άμεση, με στόχο τη διατήρηση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας της πόλης.

Ιδιαίτερη συμβολή είχαν οι εργαζόμενοι της πολιτικής προστασίας, όλων των δημοτικών υπηρεσιών και οι εθελοντές, που εργάστηκαν αδιάκοπα και υπό αντίξοες συνθήκες, αποδεικνύοντας έμπρακτα το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος μαζί με τους Αντιδημάρχους, οι οποίοι συντόνισαν αποτελεσματικά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Σημαντική ήταν επίσης η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, δια του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Δημήτρη Δαμάσκου και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Πολυχρόνη Μπαϊρακτάρη, με συνεχή συνεργασία και επιχειρησιακή συνδρομή όπου απαιτήθηκε.

Επιχειρησιακές παρεμβάσεις του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου:

Καταγραφή και άμεση διαχείριση του πρώτου σημαντικού προβλήματος στον δρόμο προς Νταού Πεντέλης, από την είσοδο της Καλλιτεχνούπολης έως τη Λεωφόρο Μαραθώνος.
Επαναλαμβανόμενοι καθαρισμοί φερτών υλικών με μηχανήματα τύπου Bobcat, τόσο προληπτικά πριν όσο και μετά την κορύφωση της βροχόπτωσης.
Σταθεροποίηση του οδοστρώματος σε σημεία για την αποκατάσταση της βατότητας.
Τοποθέτηση προληπτικής σήμανσης και περιορισμός της κυκλοφορίας σε επικίνδυνα σημεία για λόγους ασφάλειας.
Άμεσες παρεμβάσεις στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, από τον περιφερειακό σταθμό έως την κεντρική πλατεία, με απομάκρυνση φερτών αντικειμένων και αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Κοπές και απομακρύνσεις πεσμένων δέντρων σε διάφορα σημεία του Δήμου
Αποκαταστάσεις μαντρών και ζημιών σε κοινόχρηστους χώρους
Εκτεταμένοι καθαρισμοί οδών
Ιδιαιτέρως σημαντική υπήρξε η οργάνωση και υλοποίηση προληπτικής εκκένωσης σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την αποτροπή επικίνδυνων περιστατικών, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που καταγράφηκαν σε επιμέρους περιοχές οφείλονταν σε βλάβες στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Ο Δήμος ενημέρωσε άμεσα τον αρμόδιο φορέα, ο οποίος έχει την απόλυτη ευθύνη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης η οποία καθυστέρησε λόγω του αυξημένου όγκου κλήσεων και συμβάντων που καταγράφηκαν συνολικά στην Αττική.

Η Δήμαρχος Ραφήνας–Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά τόνισε:

«Η σφοδρή νεροποντή έθεσε την πόλη μας σε δοκιμασία, όμως ο Δήμος απέδειξε στην πράξη την ετοιμότητά του, τιρουμένων των αναλογιών του ιδιαίτερα έντονου καιρικού φαινομένου. Με άμεσες παρεμβάσεις και συνεχή παρουσία στο πεδίο, κρατήσαμε τα προβλήματα περιορισμένα και τους πολίτες ασφαλείς. Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν αδιάκοπα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ενισχύουμε διαρκώς την πολιτική προστασία, γιατί για εμάς η ασφάλεια της πόλης δεν διαπραγματεύεται».

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 23.01.2026

Αναβαθμίζεται το Ζηρίνειο Στάδιο - Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 600.600€

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η πράξη «Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών στον Δήμο Κηφισιάς», που αφορά την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργική αναβάθμιση του στ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 23.01.2026

Μια βαθιά προσωπική ανάρτηση επέλεξε η Λίλλυ Καρατζαφέρη να αποχαιρετήσει τον πατέρα της, Σπύρο Καρατζαφέρη

Μέσα από τον λογαριασμό της στα κοινωνικά δίκτυα, η κόρη του γνωστού δημσοιογράφου μοιράστηκε ένα νήμα φωτογραφιών που διατρέχουν τον χρόνο, από την παιδική της ηλικία μέχρι σήμερα, δίνοντας μια διαφο

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 23.01.2026

Δήμος Βριλησσίων: Το νέο πρόγραμμα συναντήσεων της Σχολής Γονέων (Φεβρουάριος-Μάιος 2026)

Ξεκινά ο νέος κύκλος συναντήσεων της Σχολής Γονέων της Αντιδημαρχίας Οικογενειακής Πολιτικής Ισότητας και Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Βριλησσίων. Πρόκειται για μια σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων μ