Image
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 15:25 Ειδήσεις

Ν. Παπανδρέου: Η Τουρκία δεν έχει θέση στην αμυντική πολιτική της ΕΕ

Να μην αποτελέσει η Τουρκία μέλος της νέας αρχιτεκτονικής άμυνας της Ευρώπης ζήτησε με ομιλία του αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην παράνομη σύλληψη και κράτηση πέντε Ελληνοκυπρίων από τις κατοχικές δυνάμεις του ψευδοκράτους.
Ο κ. Παπανδρέου απαρίθμησε τις επεκτατικές και παράνομες κινήσεις του καθεστώτος Ερντογάν, το οποίο βρίσκεται πίσω από το ψευδοκράτος - σε πολλά κράτη της περιοχής λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν αρκεί που ο Ερντογάν έχει αναλάβει τη μισή Λιβύη. Δεν αρκεί που έχει πάρει τη Συρία και την ελέγχει. Δεν αρκεί που πριν μερικά χρόνια βομβάρδισε την Αρμενία. Δεν αρκεί ότι προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία και να ονομάσει το Αιγαίο, Τουρκοαιγαίο (TurkAegean). Δεν αρκεί που έχει φυλακίσει πολλούς Κούρδους και τους δημάρχους Κωνσταντινούπολης και αλλού. Τώρα θέλει να φυλακίσει και Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες».
Όπως υπογράμμισε το «έγκλημά» των πέντε Ευρωπαίων πολιτών είναι πως «θέλουν να επισκεφθούν τα πάτρια εδάφη» και πρόσθεσε πως με το αυριανό ψήφισμα «θα καταγγείλουμε την ενέργεια αυτή και θα ζητήσουμε την απελευθέρωσή τους».
Ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα της νέας αμυντικής αρχιτεκτονικής τόνισε: «Εμείς οι Έλληνες, εδώ σήμερα, ζητάμε να προσέξουμε πάρα πολύ με την αρχιτεκτονική του SAFE και μέχρι να εκδημοκρατιστεί η Τουρκία, να μην είναι μέλος αυτής της καινούργιας αρχιτεκτονικής άμυνας της Ευρώπης».


Post
Ειδήσεις Δευτέρα 11.05.2026

Με συγκίνηση και συμβολισμό τιμήθηκε η Μητρότητα στο Αστρίτσι

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου», με σταθερό προσανατολισμό στην ανάδειξη των αξιών της οικογένειας, αφιέρωσε την Κυριακή 10 Μαΐου 2026 σε μια εκδήλωση υ

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 07.05.2026

Γ. Αυτιάς για σύνορα: Αύξηση κονδυλίων, άμεσες επιστροφές, ολοκλήρωση έργων στον Έβρο

Δέκα προτάσεις κατέθεσε στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σχετικά με την οικονομική

Post
Ειδήσεις Σάββατο 02.05.2026

Ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης για φθηνό ρεύμα ζήτησε από την Κομισιόν ο Γ. Αυτιάς

Την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης στην Ευρώπη, ζήτησε από την Κομισιόν ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, ώστε να μειωθεί άμεσα η τιμή του ρεύματος και στην Ελλάδα. Ο Έλληνας