Image
Κυριακή 15 Ιουνίου 2025 16:02 Πολιτική

Μάνος Φραγκιαδουλάκης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Πέθανε το πρωί της Κυριακής ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο Μάνος Φραγκιαδουλάκης.

Ο Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης ήταν ιατρός ακτινολόγος με μακρά και πολυσχιδή πορεία στον χώρο της Υγείας, της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1945 και είχε φοιτήσει στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε την ιατρική του καριέρα ως ειδικευόμενος στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» (1977-1980). Από το 1981 δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα ως ακτινολόγος στο Ηράκλειο. Το 1992 συνέβαλε στην ίδρυση του Διαγνωστικού Κέντρου «Παγκρήτια Υγεία», το οποίο επεκτάθηκε σε όλη την Κρήτη. Από το 2008 υπηρετεί ως Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Βενιζελείου – Πανάνειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Διετέλεσε Βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ (1993-2007), Αντιδήμαρχος Ηρακλείου (1984-1992) με αρμοδιότητες Υγείας, Καθαριότητας και Πρόνοιας, καθώς και πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ. Έχει διατελέσει επίσης άμισθος πρόεδρος του Βενιζελείου Νοσοκομείου (1983-1987), ιδρύοντας κρίσιμες κοινωνικές δομές όπως το ΚΕΣΑΝ και ΚΑΠΗ, που αποτέλεσαν πρότυπα σε πανελλαδικό επίπεδο.


Post
Πολιτική Τρίτη 01.07.2025

Β. Κικίλιας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι - Κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω από κομματικές σημαίες»

«Δεν μπορεί να γίνεται ισοπέδωση, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εγώ δεν μπορώ να το αποδεχτώ, ούτε για τα Τέμπη, ούτε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ούτε για οποιαδήποτε από τις παθογένειες στην ελληνική δημό

Post
Πολιτική Τρίτη 01.07.2025

Εισαγωγική Τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη

Νομοθετική ρύθμιση που παρέχει πολεοδομική ασφάλεια στους οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους παρουσιάστηκε σήμερα σε σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υπουργό Περιβάλ

Post
Πολιτική Τρίτη 01.07.2025

Επιδότηση ενοικίου σε εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Τρία έργα για την Παιδεία, συνολικού προϋπολογισμού που θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, το Ταμείο Εκσυγχρονισμού και το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νήσων, ανακοίνωσε η