Image
Πέμπτη 15 Μαΐου 2025 10:36 Είς Υγείαν

Δρυμπέτειο Πολυιατρείο Δήμου Κηφισιάς: Βιωματική δράση για την ενδοσχολική βία στο B' Νηπιαγωγείο Ν. Ερυθραίας

Το Δρυμπέτειο Πολυιατρείο του Τμήματος Κοινωνικών Παροχών και Δημοτικών Ιατρείων, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας Μυρτώ Κοκκινίδου και τις εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου Πέρσα Γάλλου και Γιάννα Κίσσα πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 12 Μαϊου 2025, στον χώρο του Νηπιαγωγείου, επίσκεψη - βιωματική δράση με τους μικρούς μαθητές για την ενδοσχολική βία.

Η επίσκεψη - βιωματική δράση υλοποιήθηκε και στα δύο τμήματα του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας από τις ψυχολόγους του Δρυμπετείου Πολυιατρείου του Δήμου Κηφισιάς Αθανασία Κακάρογλου και Δάφνη Παπανικολάου, ύστερα από πρόσκληση της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου στο πλαίσιο δράσεων για τον ενεργό πολίτη και την ευαισθητοποίηση στον σχολικό εκφοβισμό.

Σκοπός της επίσκεψης - βιωματικής δράσης ήταν η ανατροφοδότηση των μαθητών κάθε τμήματος σχετικά με ένα video που είχαν δημιουργήσει για τον σχολικό εκφοβισμό και η ενδυνάμωσή τους στην ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων μέσα από την κατανόηση ότι ο καθένας μπορεί να αντιλαμβάνεται διαφορετικά την πραγματικότητα και ότι η διαφωνία με κάποιον δε σημαίνει απαραίτητα ότι ο ένας είναι “σωστός” και ο άλλος “λάθος”.

Αξιοποιώντας τις αισθήσεις, στη θέαση ενός τεράστιου ελέφαντα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη διαφορετική αντίληψη που έχουν με τον/την φίλο/η τους για αυτό που βλέπουν, ανάλογα με το σημείο θέασης και τη δυνατότητα να λύσουν τη διαφωνία μεταξύ τους αν αλλάξουν θέσεις.

Η παραπάνω βιωματική δράση αποτελεί έναν πρόδρομο του προγράμματος “Σχολική Διαμεσολάβηση” που υλοποιείται από τις δύο ψυχολόγους, Α. Κακάρογλου και Δ. Παπανικολάου, σε συνεργασία με τους Διευθυντές, στο 2ο και 3ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας.

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 22.05.2025

Μεγάλη επιτυχία για το πρωτοποριακό πρόγραμμα προσδιορισμού καρδιαγγειακού κινδύνου στον Δήμο Περιστερίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα προσδιορισμού του καρδιαγγειακού κινδύνου που υλοποιήθηκε στον Δήμο Περιστερίου, ενισχύοντας τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πρόληψη κ

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 21.05.2025

ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε προϊόν “Τσουρέκι με μαστίχα Χίου” - Περιέχει ουσία που υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο

Το συγκεκριμένο προϊόν, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από τις 02/06/25 και αριθμό παρτίδας LOT 078C4, συσκευασίας καθαρού βάρους 600 γρ, παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την MIN

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 21.05.2025

Πιείτε 2,5 λίτρα νερό την ημέρα για έναν μήνα και δείτε τι θα συμβεί στo σώμα σας

Τι θα συμβεί αν για έναν μήνα δεσμευτούμε να πίνουμε καθημερινά 2,5 λίτρα νερό; Θα αποκτήσουμε λαμπερή επιδερμίδα, σφριγηλό πρόσωπο και υγιή μαλλιά, ενώ η συνολική μας εικόνα θα αποπνέει φρεσκάδα και