Image
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025 14:39 Γνώμες

Καθημερινές ρουτίνες που κάνουν τη ζωή πιο εύκολη

 Αριστοτέλης είπε πως κάθε τι που κάνεις κάθε μέρα γίνεται συνήθεια, επομένως είναι πολύ σημαντικό να δίνει κανείς ποιότητα στις συνήθειές του. Αυτές οι συνήθειες δεν χρειάζεται να είναι μεγαλειώδεις, αλλά πρέπει να είναι συστηματικές. Με μικρά καθημερινά βήματα μπορείς να οργανώσεις καλύτερα την καθημερινότητά σου και να βελτιώσεις μακροπρόθεσμα τη ζωή σου.

1. Αρχικά ξεκίνα τη μέρα σου με το στρώσιμο του κρεβατιού σου!

Στρώσε το κρεβάτι σου το πρωί μόλις σηκωθείς. Όχι μόνο η κρεβατοκάμαρά σου θα φαίνεται προσεγμένη και τακτοποιημένη, αλλά η πράξη δίνει επίσης σήμα στον εγκέφαλο να προετοιμαστεί για το επόμενο μέρος της ημέρας.

2. Προσπάθησε να σηκώνεσαι την ίδια ώρα κάθε μέρα και να κοιμάσαι την ίδια ώρα

Σηκωθείτε όσο πιο νωρίς μπορείτε για να αδράξετε τη μέρα! Μέτρησε μέχρι το 5 και σήκω αμέσως από το κρεβάτι ή μετακίνησε το ξυπνητήρι ή το τηλέφωνό σου στην άλλη πλευρά του υπνοδωματίου σου, ώστε να πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι για να το κλείσεις. Επίσης είναι σημαντικό να κοιμάσαι την ίδια ώρα περίπου ώστε ο οργανισμός να προγραμματιστεί σε ένα συγκεκριμένο ωράριο.

3. Αφιέρωσε λίγο χρόνο σε κάτι που επιθυμείς

Όσο υπερφορτωμένο πρόγραμμα και να έχεις, φρόντισε καθημερινά να αφιερώνεις έστω και δέκα με δεκαπέντε λεπτά στον εαυτό σου. Ξέχασε για λίγο αυτό που πρέπει να κάνεις και κάνε κάτι που θέλεις να κάνεις.

4. Φτιάξε καθημερινή λίστα με όσα πρέπει να γίνουν

Ο εγκέφαλός σου δουλεύει σκληρά καθημερινά και είναι πιθανότατα γεμάτος από τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες της καθημερινότητας. Αντί να βασίζεσαι μόνο στον εγκέφαλό σου για την ανάκληση της πληροφορίας, γράψε τις εκκρεμότητές σου σε μια λίστα. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στη συγκέντρωση σε κάθε σου δραστηριότητα.

5. Κάνε declutter στα mail σου, το σπίτι σου, το μυαλό σου!

Καθημερινά σωρεύονται άπειρες πληροφορίες στους σημαντικούς αποθηκευτικούς χώρους της ζωής σου. Φρόντισε να αποσυμφορίζεις αυτούς τους χώρους καθημερινά από το αχρείαστο υλικό καθώς μακροπρόθεσμα θα γίνουν δύσχρηστοι.

6. Φτιάξε διατροφικό πλάνο

Μέσα στη ροή της καθημερινότητας δεν είναι πάντα εύκολο να τρώμε σωστά. Ωστόσο η έγκαιρη προετοιμασία των γευμάτων μπορεί να σώσει πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

7. Μην αναβάλλεις!

Ό,τι χρειάζεται να γίνει σήμερα δεν μπορεί να γίνει αύριο, ή μπορεί να μην υπάρχει πια η κατάλληλη ευκαιρία. Η αναβλητικότητα είναι εχθρός της υλοποίησης οποιουδήποτε σημαντικού έργου και μεγάλη φίλη του άγχους.

8. Πέρνα ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σου.

Όσες και αν είναι οι υποχρεώσεις, μετανιώνει κανείς για το χρόνο που δεν πέρασε με τους αγαπημένους του. Οι εργασίες μπορούν να περιμένουν αλλά οι σχέσεις χρειάζονται συνεχή επαφή για να διατηρηθούν.

9. Νιώσε ευγνωμοσύνη για κάτι

Καθώς η κοινωνία σφύζει από ανικανοποίητους ανθρώπους, ένα καλό tip είναι να υπενθυμίσεις στο τέλος της ημέρας σου έναν τουλάχιστον λόγο για τον οποίο νιώθεις ευγνώμων! Ο εγκέφαλος προγραμματίζεται από αυτά που του λέμε και τα συναισθήματά μας εξαρτώνται άμεσα από τις σκέψεις μας.

10. Μην λήγεις τη μέρα σου με τσακωμό

Απόφυγε τις εντάσεις στο τέλος της ημέρας γιατί θα επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου σου. Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις την κατάσταση μ' ένα χαμόγελο. Άλλωστε Tomorrow is another day..
 

Post
Γνώμες Τετάρτη 07.05.2025

Ο Trump και οι δισεκατομμυριούχοι φίλοι του “γιορτάζουν” 100 ημέρες στην εξουσία, αλλά οι πολίτες αντιστέκονται

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος Trump έκλεισε τις 100 πρώτες ημέρες της δεύτερης θητείας του. Σε μόλις 100 ημέρες, ο Trump πρόλαβε ήδη να προστατεύσει τους δισεκατομμυριούχους φίλους του και να β

Post
Γνώμες Σάββατο 03.05.2025

Επίσκοπος Μελιτηνής: Σιωπή και Έκσταση

Του συγγραφέα, Επισκόπου Μελιτηνής Μαξίμου Παφίλη. Η σιωπή που ακολούθησε τη Σταύρωση ήταν βαριά, ένας αέρας παγωμένος που τύλιγε την Ιερουσαλήμ σαν σάβανο. Ο θάνατος του Μεσσία, μια πραγματικότητα

Post
Γνώμες Πέμπτη 01.05.2025

Κρασί και Υγεία, «πρέπει η επιστήμη να υποταχθεί σε προκαθορισμένες θέσεις ή να διατηρήσει την ελευθερία της;»

Η Magalie Dubois, καθηγήτρια έρευνας στα οικονομικά και το μάρκετινγκ, μοιράζεται την εμπειρία της σχετικά με μια μορφή πολιτικής λογοκρισίας της επιστημονικής έρευνας που αμφισβητεί τον κίνδυνο για τ