Image
Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2024 12:57 Παράδοση

Η Επώνυμη Έδρα Κυπριακών Σπουδών στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρύτανη του ΑΠΘ με την Υπ. Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου

Με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, κα Αθηνά Μιχαηλίδου, συναντήθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, χθες, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2024, στην Πρυτανεία. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, και στελέχη του Υπουργείου, ενώ από το ΑΠΘ συμμετείχε ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας στην εκπαίδευση και την έρευνα μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων των δύο χωρών, καθώς και η λειτουργία της Επώνυμης Έδρας Κυπριακών Σπουδών στο ΑΠΘ, η οποία ιδρύθηκε το 2022 και λειτουργεί στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση της Κύπρου.
 
Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, δήλωσε «Η συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, κα Αθηνά Μιχαηλίδου, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη στενών σχέσεων που συνδέουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου. Η λειτουργία της Επώνυμης Έδρας Κυπριακών Σπουδών στο ΑΠΘ αποτελεί σύμβολο αυτής της ισχυρής συνεργασίας. Η δέσμευσή μας για συνέχιση και διεύρυνση αυτής της συνεργασίας είναι δεδομένη, καθώς θεωρούμε ότι μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουμε το όραμά μας για ένα πανεπιστήμιο εξωστρεφές και ανοικτό στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα».
 

Post
Παράδοση Τετάρτη 05.08.2026

Πανήγυρις Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κάτω Βάθεια

Η Ενορία Κάτω Βάθειας τιμά και φέτος με λαμπρότητα την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με διήμερο πρόγραμμα ιερών ακολουθιών και την παρουσία εξέχοντων εκκλησιαστικών προσώπων.

Post
Παράδοση Τετάρτη 05.08.2026

Έρχεται η 8η Γιορτή Μπανάνας στην Άρβη με τη στήριξη του Δήμου Βιάννου

Το φρούτο που αποτελεί ένα από τα σήματα κατατεθέν για τη Βιάννο, η μπανάνα Άρβης, έρχεται και φέτος στο επίκεντρο μέσα από την 8η Γιορτή Μπανάνας που «ανοίγει τις πύλες της» στο Λιμάνι τη

Post
Παράδοση Τετάρτη 05.08.2026

Στο Κεραμούτσι απόψε η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μαλεβιζίου

Στο Κεραμούτσι θα βρεθεί απόψε στις 21.00 η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μαλεβιζίου με το έργο "Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου..." του Μανόλη Κορρέ σε σκηνοθεσία του Δομήνικου Ταβερναράκη. Μια σαρ