Image
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 20:22 Αθλητικά

35οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου: Μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για το Αιγαίο 12 – 13 Οκτωβρίου 2024 Δημοτικό Στάδιο Λέρου

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού (ΣΕΓΑΣ), διοργανώνει με ιδιαίτερη χαρά τους 35ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο νησί της Λέρου.

Οι Αγώνες συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Λέσβου, Χίου-Σάμου και Κυκλάδων. Διοργανωτές ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ για το 2024 είναι ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου. Οι Αγώνες αποτελούν θεσμό για το Αιγαίο και προωθούν την αθλητική συνεργασία και ανάπτυξη στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Στη φετινή διοργάνωση, αθλητές και αθλήτριες από όλα τα νησιά του Αιγαίου θα συμμετάσχουν σε διάφορα αγωνίσματα, προβάλλοντας το πνεύμα του ευγενούς συναγωνισμού και τη σημασία του αθλητισμού στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των νησιωτικών κοινοτήτων.

Οι 35οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου υποστηρίζονται από σημαντικούς χορηγούς, μεταξύ των οποίων οι: Attica Group, Sea Jets, Dodekanisos Seaways, Golden Star Ferries, Fast Ferries, Tipo και SICAP.

Η ζωντανή κάλυψη των Αγώνων θα γίνει μέσω live streaming από το SportCyclades, ενώ χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ 3 και η ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής καλεί όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Λέρου, καθώς και τους φίλους του αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα, να παρακολουθήσουν αυτή τη σημαντική αθλητική διοργάνωση, τιμώντας τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετέχουν στους 35ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου.

Post
Αθλητικά Κυριακή 09.03.2025

Εμμανουήλ Καραλής: Πρωταθλητής Ευρώπης o Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο με ακόμη μία επιτυχία στο άλμα επί κοντώ και έγραψε ιστορία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Άπελντοορν της Ολλανδίας.

Post
Αθλητικά Σάββατο 08.03.2025

«Χάλκινη» η Ιωσηφίδου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Αττάλειας

Μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του χρυσού Πανελλήνιου τίτλου στις νεάνιδες (Άμφισσα) και η Βερονίκη Ιωσηφίδου βρέθηκε στο βάθρο των νικητριών μιας σπουδαίας διεθνούς διοργάνωσης. Συγκεκριμένα η Ελλην

Post
Αθλητικά Παρασκευή 07.03.2025

Κύπελλο Ακρόπολις 2025: Το Ηράκλειο υποδέχεται το Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης γυναικών μεταξύ 7-9/3

Η διοργάνωση-θεσμός της ελληνικής ξιφασκίας και μία από τις πιο παλιές και σταθερές διεθνείς διοργανώσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα θα διεξαχθεί φέτος για 39η φορά στο Ηράκλειο της Κρήτ