Image
Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 11:17 Κρητική διατροφή

Η Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026 (vid)

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης, στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης.
Το νησί μας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής των Ειδικών που μας επισκέφθηκαν πρόσφατα, ανακηρύχθηκε «Γαστρονομική Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2026».
Πρόκειται για μια εξέλιξη με ξεχωριστούς συμβολισμούς, αλλά και ιδιαίτερη αξία, καθώς η ομόφωνη απόφαση του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, ισχυροποιεί την διακριτή ταυτότητα της Κρήτης, όπως αυτή διαμορφώνεται στο πέρασμα των χρόνων.
Μια ταυτότητα με ισχυρά ιστορικά χαρακτηριστικά, τα οποία βρισκόταν επί αιώνες κρυμμένα στην κρητική γη και ήρθαν στο φως μέσα από τις σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις. Και ταυτόχρονα μια ταυτότητα, προσανατολισμένη στο παρόν και το μέλλον, καθώς η μοναδικότητα της κρητικής γαστρονομίας, συνιστά ένα ιδιαίτερο στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης

«Η τιμητική απόφαση του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, για την ανακήρυξη της Κρήτης, ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2026, συνιστά μια μεγάλη επιτυχία. Μια εξέλιξη που μας κάνει υπερήφανους», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του.
«Η άρτια προετοιμασία της υποψηφιότητας και η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, έφερε το αποτέλεσμα που προσδοκούσαμε. Συνεχίζουμε ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης του 2026, με στόχο να αναδείξουμε το κρητικό διατροφικό πρότυπο στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας», δήλωσε.

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 05.09.2024

«Παχουλή» και χλιδάτη: Τυρόπιτα με μπεσαμέλ του ονείρου!

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ Υλικά: Για τη ζύμη: 250 γρ. γιαούρτι 250 γρ. βούτυρο 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. αλάτι Για τη μπεσαμέλ: 1 κούπα γάλα (250 γρ.) 2 κ.σ. αλεύρι (γεμάτ

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 28.08.2024

14η γευσιγνωσία στο Απεσωκάρι Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς για την ανάδειξη των παραδοσιακών γεύσεων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απεσωκαρίου, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 13.08.2024

Η Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026 (vid)

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης, στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης. Το ν