Image
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 18:08 Κρητική διατροφή

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/2024 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων, οι διήμερες εργασίες που διεξάγονται στο πλαίσιο θεματικού εργαστηρίου που οργανώνεται με αντικείμενο «Την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού».

Πρόκειται για δράση του διακρατικού και διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «LOCAL TOUR», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, μεταξύ άλλων είπε ότι «η Κρήτη είναι ένας εξαιρετικός γαστρονομικός προορισμός. Διαθέτει πλούσια παράδοση στη διατροφή και τη γεύση και καταπληκτικές πρώτες ύλες. Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει «βήματα» προς αυτή την κατεύθυνση, της ανάδειξης δηλαδή του νησιού σε γαστρονομικό προορισμό, έχουμε όμως ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας».

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδογιάννης υπογράμμισε πως «στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, έχουμε αποδείξει πως τέτοιες προσπάθειες μας ενδιαφέρουν πολύ κι έχουμε τον τρόπο να τις ενισχύουμε. Το ίδιο είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε και αυτή την φορά, συμβάλλοντας στη συνολική προσπάθεια».

Το θεματικό εργαστήριο, ολοκληρώνεται την Παρασκευή και περιλαμβάνει περιήγηση σε πρότυπες επιχειρήσεις γαστρονομίας και τουρισμού, ενώ απευθύνεται σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου.

poo.gr
Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ