Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2024 10:33 Κρητική διατροφή Πάνκεικ κολοκύθας Υλικά 1 φλ. τσαγιού γάλα 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας 2 μεγάλα αυγά 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο 1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη 1 κ. σ. σκόνη εσπρέσο 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 1/2 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας 1/2 κ. γλ. αλάτι 2 1/2 κ. σ. βούτυρο, ή όσο χρειάζεται 5 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου, ή όσο χρειάζεται Εκτέλεση Βήμα 1 Χτυπήστε το γάλα, την κολοκύθα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα. Βήμα 2 Χτυπήστε σε ένα μπολ το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη σκόνη εσπρέσο, το μπέικιν πάουντερ, το μπαχαρικό κολοκύθας και το αλάτι. Βήμα 3 Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να υγρανθούν. Λίγοι σβώλοι είναι φυσιολογικοί. Βήμα 4 Ζεστάνετε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το μείγμα με μεγάλες κουταλιές, για να σχηματίσετε τις τηγανίτες. Μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, 2 έως 3 λεπτά. Βήμα 5 Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα. Βήμα 6 Σερβίρετε τις τηγανίτες (pancakes) ζεστές με βούτυρο κανέλας και σιρόπι σφενδάμου.newsbeast.gr