Image
Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2024 10:33 Κρητική διατροφή

Πάνκεικ κολοκύθας

Υλικά

1 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
2 μεγάλα αυγά
1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1 κ. σ. σκόνη εσπρέσο
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας
1/2 κ. γλ. αλάτι
2 1/2 κ. σ. βούτυρο, ή όσο χρειάζεται
5 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου, ή όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χτυπήστε το γάλα, την κολοκύθα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
Βήμα 2
Χτυπήστε σε ένα μπολ το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη σκόνη εσπρέσο, το μπέικιν πάουντερ, το μπαχαρικό κολοκύθας και το αλάτι.
Βήμα 3
Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να υγρανθούν. Λίγοι σβώλοι είναι φυσιολογικοί.
Βήμα 4
Ζεστάνετε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το μείγμα με μεγάλες κουταλιές, για να σχηματίσετε τις τηγανίτες. Μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, 2 έως 3 λεπτά.
Βήμα 5
Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
Βήμα 6
Σερβίρετε τις τηγανίτες (pancakes) ζεστές με βούτυρο κανέλας και σιρόπι σφενδάμου.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 05.09.2024

«Παχουλή» και χλιδάτη: Τυρόπιτα με μπεσαμέλ του ονείρου!

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ Υλικά: Για τη ζύμη: 250 γρ. γιαούρτι 250 γρ. βούτυρο 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. αλάτι Για τη μπεσαμέλ: 1 κούπα γάλα (250 γρ.) 2 κ.σ. αλεύρι (γεμάτ

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 28.08.2024

14η γευσιγνωσία στο Απεσωκάρι Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς για την ανάδειξη των παραδοσιακών γεύσεων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απεσωκαρίου, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 13.08.2024

Η Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026 (vid)

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης, στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης. Το ν