Image
Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 11:11 Κρητική διατροφή

Μάφινς με κολοκύθα και βρώμη

Σήμερα σας έχουμε συνταγή για μάφινς με κολοκύθα και βρώμη. Ένα νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες.

Υλικά

3 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα με μειωμένα λιπαρά
1 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας χωρίς καρύκευμα
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας
3/4 κ. γλ. αλάτι
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα πεκάν
Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανακατέψτε τη βρώμη, το γάλα, την κολοκύθα, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το μπαχαρικό κολοκύθας, το αλάτι και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Επικαλύψτε ελαφρά μια φόρμα για μάφιν με βούτυρο ή λάδι. Τοποθετήστε με κουτάλι το μείγμα στις προετοιμασμένες θήκες για μάφιν, γεμίζοντας κάθε μία σχεδόν μέχρι πάνω. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με πεκάν.

Ψήστε τα μάφινς μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, 25 έως 30 λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρετε τα σε σχάρα.

ourlife.gr
Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 19.02.2024

Η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» στα Χανιά

Οι οινοποιοί της Κρήτης για 16η ΧΡΟΝΙΑ ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά» στα Χανιά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Πε

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 15.02.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης

Συνεχίζονται οι αιτήσεις της πρόσκλησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία», που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 09.02.2024

Πάνκεικ κολοκύθας

Υλικά 1 φλ. τσαγιού γάλα 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας 2 μεγάλα αυγά 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο 1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη 1 κ. σ. σκόνη εσπρ