Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 10:19 Κρητική διατροφή Γαρίδες με πέστο Υλικά 20 γαρίδες, καθαρισμένες 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό Το χυμό από μισό λάιμ 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κ. γλ. αλάτι 1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμούς) και τοποθετήστε 5 γαρίδες σε κάθε σουβλάκι. Βήμα 2 Βάλτε το βασιλικό, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε στην άκρη. Βήμα 3 Αλείψτε κάθε πλευρά των γαρίδων σε κάθε σουβλάκι με το πέστο. Ψήστε κάθε πλευρά για περίπου 2- 3 λεπτά, αλείφοντας με περισσότερο πέστο καθώς γυρίζετε. Βήμα 4 Αν οι γαρίδες δεν έχουν ψηθεί πλήρως, ψήστε για επιπλέον 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βήμα 5 Σερβίρετε αμέσως.newsbeast.gr