Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 11:59 Κρητική διατροφή Κέικ λεμονιού με μύρτιλα Υλικά 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 3 κ. σ. χυμό λεμονιού 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 1- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κ. γλ. αλάτι 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 2% 1 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού Για το γλάσο: 2 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη Εκτέλεση Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα αυγά. Βήμα 2 Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα των αυγών εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Βήμα 3 Προσθέστε τα μύρτιλα, τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα λεμονιού. Βήμα 4 Μεταφέρετε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε στους 180 βαθμούς για 60- 70 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει καθαρή. Βήμα 5 Ψύξτε για 10 λεπτά προτού το βγάλετε από το ταψί και το μεταφέρετε σε σχάρα. Βήμα 6 Συνδυάστε τα υλικά του γλάσου και περιχύστε το ζεστό κέικ. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.newsbeast.gr