Image
Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 11:59 Κρητική διατροφή

Κέικ λεμονιού με μύρτιλα

Υλικά

1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 κ. σ. χυμό λεμονιού
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού γάλα 2%
1 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
Για το γλάσο: 2 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα αυγά.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα των αυγών εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Βήμα 3
Προσθέστε τα μύρτιλα, τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε στους 180 βαθμούς για 60- 70 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει καθαρή.
Βήμα 5
Ψύξτε για 10 λεπτά προτού το βγάλετε από το ταψί και το μεταφέρετε σε σχάρα.
Βήμα 6
Συνδυάστε τα υλικά του γλάσου και περιχύστε το ζεστό κέικ. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ