Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 23:47 Πολιτική

Σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα με επίκεντρο την ακρίβεια


Με τις εκλογές να πλησιάζουν και την ακρίβεια να παραμένει το βασικό πρόβλημα στη χώρα που, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας είχαν σήμερα το πρώτο προεκλογικό τους debate για την οικονομία.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας συγκρούστηκαν μετωπικά για την οικονομία και την ακρίβεια με το κλίμα να είναι πλέον σαφώς προεκλογικό. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι έρχεται νέο ενιαίο μισθολόγιο δημοσιών υπαλλήλων το 2024, σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Απριλίου και μέτρα και ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εφόσον δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή.

«Αν υπάρξει αστάθεια ή κυβέρνηση που θα ακολουθήσει άλλο πρόγραμμα, τότε επενδυτική βαθμίδα δε θα δούμε ούτε με κιάλι».

Επιπλέον ανακοίνωσε:

– Πιθανές μόνιμες μειώσεις εμμέσων φόρων

– «Πάγο» σε αναδρομικά για συνταξιούχους

– Έκτακτο δώρο Πάσχα

– Σταδιακή κατάργηση τέλους επιτηδεύματος

– Νομιμοποίηση καταπατημένων

– Νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Κόντρα για τη μεσαία τάξη

Σε ερώτηση του MEGA, ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μόνιμων μειώσεων των έμμεσων φόρων αν κερδίσει ξανά τις εκλογές, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκε καφενείο στο Αιγάλεω, υποσχέθηκε να επιστρέψει τη 13η σύνταξη.

«Όταν έλεγα προεκλογικά ότι ο Τσίπρας αφάνισε την μεσαία τάξη και εμείς επιστρέφουμε όσα τους πήρε, είμαστε απόλυτα συνεπείς», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έγιναν οι φτωχοί φτωχότεροι», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

Οι δυο τους συγκρούστηκαν και για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει πως αν μειώναμε τους φόρους όπως η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, με Τσίπρα δε θα άντεχε 44 ημέρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε, με τη σειρά του, απάτη το καλάθι του νοικοκυριού.

Το «μαξιλάρι» & τα επιδόματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι σήμερα 39 δισ. ως προϊόν ανάπτυξης και όχι υπερφορολόγησης όπως το «μαξιλάρι» που παρέλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Εκείνο ήταν προϊόν λυσσαλέας υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης που είχαν επιβάλλει οι δανειστές».

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας αποδοκίμαζε την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης

«Μοιράζει επιδόματα Σοβιετικού τύπου».

Ο πρωθυπουργός είπε πως είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών και δήλωσε βέβαιος ότι του χρόνου θα πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.

πηγή: MEGA TV

 
Post
Πολιτική Πέμπτη 22.02.2024

Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια: Στα λόγια προοδευτικός, στην πράξη εκπρόσωπος του αναχρονισμού

«Στα λόγια προοδευτικός, στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε ερώτηση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του briefing σχετι

Post
Πολιτική Πέμπτη 22.02.2024

Πλήγμα στην απονομή της δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για τους ποινικούς κώδικες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΚΟΣΜΟΣ” Το νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αποτελεί οπισθοδρόμηση για την απονομή της ποινικής δικαιοσύνης στη χώρα

Post
Πολιτική Πέμπτη 22.02.2024

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 28,5% η ΝΔ, 11,7% το ΠΑΣΟΚ και 10,4% ο ΣΥΡΙΖΑ

Ποσοστό κάτω του 30% συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA. Ειδικότερα, στη νέα έρευνα τα κόμματα καταγράφουν τις εξής επιδόσεις: ΝΔ 28,5% ΠΑΣΟΚ 11,7