Image
Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 23:26 Γνώμες

Στ. Αρναουτάκης: «Ο αγώνας για την Δημοκρατία είναι διαρκής»

«Ο Αγώνας για την Δημοκρατία είναι διαρκής», τονίζει σε δήλωσή του για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τον αγώνα και τη θυσία όσων πάλεψαν για την Δημοκρατία.

Στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρει:

«Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Τον Ιούλιο του 1974 ξεκίνησε μια νέα ιστορική περίοδος για την Ελλάδα, μια περίοδος διαρκούς δημοκρατικής διακυβέρνησης, στη διάρκεια της οποίας οι Έλληνες αντιμετώπισαν μεγάλες προκλήσεις και αξιοποίησαν τους θεσμούς μιας δημοκρατικά οργανωμένης πολιτείας.

Οφείλουμε, όμως, στον τόπο που γεννήθηκε η ιδέας της δημοκρατίας, στον τόπο που έχουν δοθεί μεγάλοι αγώνες για την ελευθερία, να θυμόμαστε πως στην εποχή των μεγάλων αλλαγών, των διεθνών γεωπολιτικών αναταράξεων, ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι διαρκής.

Ως Περιφέρεια Κρήτης τιμούμε τους αγωνιστές που πάλεψαν για τη Δημοκρατία, με τη βεβαιότητα ότι ο αγώνας και η θυσία τους στερέωσαν σε γερά θεμέλια τη σύγχρονη Ελλάδα».


Post
Γνώμες Κυριακή 31.05.2026

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου διαψεύδει συμφωνία για δομή μεταναστών στις Μαλάδες – «Δεν υπογράψαμε, ούτε θα υπογράψουμε» (vid)

Τέλος στα σενάρια περί συμφωνίας για δημιουργία δομής προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στις Μαλάδες επιχειρεί να βάλει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, η οποία με επίσημη ανακοίνωσή της ξεκα

Post
Γνώμες Πέμπτη 28.05.2026

Παραπληροφόρηση από τον ΠΟΥ για να στηρίξει ότι δεν υπάρχει κατανάλωση κρασιού χωρίς κίνδυνο για την υγεία

Για να αποκανονικοποιήσει την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών γενικότερα και του κρασιού ειδικότερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βασίζεται σε επιλεκτικές επιστημονικές μελέτες και προσεγγίσεις που αφο

Post
Γνώμες Τετάρτη 20.05.2026

Νίκος Παπανδρέου: Η Τουρκία χτίστηκε πάνω σε εκτελέσεις και διωγμούς

Την συνέχιση από το τουρκικό κράτος της ίδιας πολιτικής διωγμών και θανάτου από την περίοδο της Γενοκτονίας των Ποντίων ως και σήμερα υπογράμμισε ο Νίκος Παπανδρέου κατά την ομιλία του αργά το βράδυ τ