Image
Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 23:45 Ειδήσεις

Στ. Αρναουτάκης: «Χρειάζεται ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τις σεισμόπληκτες περιοχές από πρόσθετους νέους πόρους» (Βίντεο κινητοποιήσεις)

Την ανάγκη να υπάρξει τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο για τις σεισμόπληκτες περιοχές όλων των πληγέντων Δήμων, υποστήριξε για άλλη μια φορά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

«Η πρότασή μου είναι ξεκάθαρη. Χρειάζεται ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο που δεν θα προκύπτει από αναδιανομή υφιστάμενων πόρων της αυτοδιοίκησης, αλλά από πρόσθετους, νέους πόρους που θα διατεθούν για το σκοπό αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Νωρίτερα αντιπροσωπεία από την περιοχή του Αρκαλοχωρίου και των άλλων σεισμόπληκτων περιοχών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη, ανέλυσαν τα προβλήματα των πολιτών στο πλαίσιο της κινητοποίησης που προηγήθηκε ενώ παρουσίασαν και τις προτάσεις και τις προτεραιότητες που έχει η περιοχή.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης εξέφρασε ομόφωνα τη στήριξή του στο ψήφισμα που κατέθεσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος για τη συνολική ανασυγκρότηση της περιοχής και τη στήριξη των σεισμοπαθών.

Δείτε τις κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του νέου αεροδρόμιου:
youtu.be/RUXsZxTU3Z4

poo.gr
Post
Ειδήσεις Πέμπτη 16.07.2026

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: «Το ελληνικό κρασί αξίζει ισχυρή ευρωπαϊκή στήριξη»

«Το ελληνικό κρασί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, της παράδοσης και της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας. Είναι η προστιθέμενη αξία του ελληνικού αμπελώνα και των ανθρώπων που τον

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 16.07.2026

Υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις του Γ. Αυτιά για τη μετανάστευση

H Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε με ποσοστό 82% τις Ελληνικές θέσεις του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Αυτιά, ως εισηγητή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στ

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 10.07.2026

Να πληρώνονται οι αγρότες, όχι οι εκτάσεις: 56 τροπολογίες Αρναούτογλου για μια δίκαιη νέα ΚΑΠ

Σειρά 56 τροπολογιών για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2028–2034 κατέθεσε στην Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλο