Image
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 09:46 Κρητική διατροφή

Έξι συμβουλές για τον καλύτερο πουρέ πατάτας που θα φτιάξετε ποτέ στη ζωή σας

Το απλό μπορεί να είναι εύκολο. Το απλό μπορεί να είναι τρομακτικό. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, ένα τόσο απλό φαγητό όπως ο πουρές πατάτας θα είναι πολύ καλύτερο αν κάνετε τις σωστές κινήσεις. Μην ξεχνάτε, άλλωστε ότι τα μικρά καθημερινά πράγματα είναι αυτά που έχουν σημασία. Και ο τέλειος πουρές πατάτες είναι ένα από αυτά!

Βράστε τις πατάτες σας σε μεγάλα κομμάτια

Αν κόψετε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, δίνετε στο νερό μεγαλύτερη ευκαιρία να εισχωρήσει στο εσωτερικό τους. Περισσότερο νερό σημαίνει περισσότερα υγρά και λιγότερη γεύση στο τελικό προϊόν. Αν θέλετε πραγματικά να προστατέψετε τις πατάτες σας από το νερό, βράστε τις με τη φλούδα και αφαιρέστε τη μετά το βράσιμο των πατατών.

Κρατήστε τις πατάτες ζεστές

Αν θέλετε μια πραγματικά κρεμώδη γεύση και υφή, δεν πρέπει να αφήσετε τις πατάτες να κρυώσουν πριν ολοκληρώσετε τον πουρέ -πρέπει να αρχίσετε να ασχολείστε μαζί τους το συντομότερο δυνατό αφού τις βράσετε και τις σουρώσετε. Για να μην καούν τα χέρια σας, όμως, χρησιμοποιήστε τα γάντια πιάτων σας για να τις χειριστείτε κατευθείαν από την κατσαρόλα και αρχίστε να τις πολτοποιείτε αμέσως.

Προσθέστε πρώτα το λίπος

Πρέπει να προσθέσετε λίπος (σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να είναι βούτυρο) στις πατάτες πριν προσθέσετε οποιοδήποτε υγρό. Αυτό εξασφαλίζει ότι η υφή της πατάτας παραμένει σταθερή πριν μαλακώσει από την υγρασία.

Δοκιμάζετε συνεχώς

Αν αλατίσετε μόνο μία φορά σε αυτή τη διαδικασία, ο πουρές σας δεν θα είναι αντάξιος των προσδοκιών σας. Επαναξιολογήστε μετά την προσθήκη κάθε συστατικού, βεβαιώνοντας ότι το καρύκευμα δεν έχει αραιώσει. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε άφθονο αλάτι -τα αμυλούχα και λιπαρά τρόφιμα χρειάζονται πολύ από αυτό για να αποκτήσουν την τέλεια γεύση, οπότε μην το τσιγκουνευτείτε!

Μην προσθέτετε τα υγρά όλα μαζί

Σκεφτείτε το σαν να προσπαθείτε να ρουφήξετε μονομιάς μια μπύρα αντί να την πιείτε γουλιά γουλιά -κάποια ποσότητα θα χυθεί ή θα στάξει στο πηγούνι σας. Το ίδιο ισχύει και για τις πατάτες. Οι πατάτες δεν θα μπορέσουν να απορροφήσουν όλο το υγρό με τη μία, έτσι, δουλεύοντας σε μικρότερες δόσεις, τις βοηθάτε να απορροφήσουν όλη αυτή την κρεμώδη υφή, αποφεύγοντας τον πουρέ με υγρά.

Εμπλουτίστε το λίπος σας με αρωματικά

Ενώ βράζετε τις πατάτες, ζεστάνετε λίγο το γάλα και προσθέστε θυμάρι, δεντρολίβανο, σκόρδο ή ό,τι άλλο αρωματικό σας αρέσει. Σιγοβράζοντάς το σε χαμηλή φωτιά, το άρωμα θα εισχωρήσει απευθείας στο υγρό. Αφού τελειώσετε, σουρώστε το και πετάξτε τα αρωματικά για να διατηρήσετε την υφή του πουρέ σας λεία.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 06.12.2022

Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών

Υλικά 4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια σε φέτες 2 κ. γλ. κορν φλάουρ 1/2 φλ. τσαγιού γάλα χωρίς λιπαρά 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κ. σ. βούτυρο 1/2 μέτριο κρε

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 05.12.2022

Αρωματική μαρμελάδα μήλου με κανέλα

Υλικά 1 κιλό μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια 250 γρ. ζάχαρη άχνη Το χυμό από 1/2 λεμόνι 1 ξυλάκι κανέλας Εκτέλεση Βήμα 1 Βάλτε ένα μικρό πιάτο στην κατάψυξη και τοποθετήστε τα

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 02.12.2022

Σούπα βελουτέ με σέλινο

Υλικά 6 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένο 4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα κρεμμύδια 3-1/3 φλ. τσαγιού νερό 4 κ. γλ. ζωμό βοδινού κρέατος 3/4 κ. γλ. αλάτι 1/2 κ. γλ. πιπέρι 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλ