Image
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 09:46 Κρητική διατροφή

Έξι συμβουλές για τον καλύτερο πουρέ πατάτας που θα φτιάξετε ποτέ στη ζωή σας

Το απλό μπορεί να είναι εύκολο. Το απλό μπορεί να είναι τρομακτικό. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, ένα τόσο απλό φαγητό όπως ο πουρές πατάτας θα είναι πολύ καλύτερο αν κάνετε τις σωστές κινήσεις. Μην ξεχνάτε, άλλωστε ότι τα μικρά καθημερινά πράγματα είναι αυτά που έχουν σημασία. Και ο τέλειος πουρές πατάτες είναι ένα από αυτά!

Βράστε τις πατάτες σας σε μεγάλα κομμάτια

Αν κόψετε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, δίνετε στο νερό μεγαλύτερη ευκαιρία να εισχωρήσει στο εσωτερικό τους. Περισσότερο νερό σημαίνει περισσότερα υγρά και λιγότερη γεύση στο τελικό προϊόν. Αν θέλετε πραγματικά να προστατέψετε τις πατάτες σας από το νερό, βράστε τις με τη φλούδα και αφαιρέστε τη μετά το βράσιμο των πατατών.

Κρατήστε τις πατάτες ζεστές

Αν θέλετε μια πραγματικά κρεμώδη γεύση και υφή, δεν πρέπει να αφήσετε τις πατάτες να κρυώσουν πριν ολοκληρώσετε τον πουρέ -πρέπει να αρχίσετε να ασχολείστε μαζί τους το συντομότερο δυνατό αφού τις βράσετε και τις σουρώσετε. Για να μην καούν τα χέρια σας, όμως, χρησιμοποιήστε τα γάντια πιάτων σας για να τις χειριστείτε κατευθείαν από την κατσαρόλα και αρχίστε να τις πολτοποιείτε αμέσως.

Προσθέστε πρώτα το λίπος

Πρέπει να προσθέσετε λίπος (σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να είναι βούτυρο) στις πατάτες πριν προσθέσετε οποιοδήποτε υγρό. Αυτό εξασφαλίζει ότι η υφή της πατάτας παραμένει σταθερή πριν μαλακώσει από την υγρασία.

Δοκιμάζετε συνεχώς

Αν αλατίσετε μόνο μία φορά σε αυτή τη διαδικασία, ο πουρές σας δεν θα είναι αντάξιος των προσδοκιών σας. Επαναξιολογήστε μετά την προσθήκη κάθε συστατικού, βεβαιώνοντας ότι το καρύκευμα δεν έχει αραιώσει. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε άφθονο αλάτι -τα αμυλούχα και λιπαρά τρόφιμα χρειάζονται πολύ από αυτό για να αποκτήσουν την τέλεια γεύση, οπότε μην το τσιγκουνευτείτε!

Μην προσθέτετε τα υγρά όλα μαζί

Σκεφτείτε το σαν να προσπαθείτε να ρουφήξετε μονομιάς μια μπύρα αντί να την πιείτε γουλιά γουλιά -κάποια ποσότητα θα χυθεί ή θα στάξει στο πηγούνι σας. Το ίδιο ισχύει και για τις πατάτες. Οι πατάτες δεν θα μπορέσουν να απορροφήσουν όλο το υγρό με τη μία, έτσι, δουλεύοντας σε μικρότερες δόσεις, τις βοηθάτε να απορροφήσουν όλη αυτή την κρεμώδη υφή, αποφεύγοντας τον πουρέ με υγρά.

Εμπλουτίστε το λίπος σας με αρωματικά

Ενώ βράζετε τις πατάτες, ζεστάνετε λίγο το γάλα και προσθέστε θυμάρι, δεντρολίβανο, σκόρδο ή ό,τι άλλο αρωματικό σας αρέσει. Σιγοβράζοντάς το σε χαμηλή φωτιά, το άρωμα θα εισχωρήσει απευθείας στο υγρό. Αφού τελειώσετε, σουρώστε το και πετάξτε τα αρωματικά για να διατηρήσετε την υφή του πουρέ σας λεία.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 24.07.2024

Φανταστικό Μωσαϊκό Σοκολάτας

Υλικά: - 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας - 150 γρ. βούτυρο - 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ - 100 γρ. ζάχαρη άχνη - 3 κουταλιές της σούπας κακάο - 2 αυγά - 1 βανίλια - Μια πρέζα αλάτι Εκτέλε

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.07.2024

Αλμυρά pancakes πατάτας

Υλικά 2 μεγάλα αυγά 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 6 μ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.07.2024

Το επιτυχημένο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «βεγγερίζει» στις Κάτω Ασίτες την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Κάτω Ασιτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Ασιτών «Το Γοργολαΐνι», διοργανώνει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Κάτω Ασίτες στις 19 Ιουλίου