Τρίτη 05 Ιουλίου 2022 12:51 Κρητική διατροφή Μους λευκής σοκολάτας Υλικά 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή σοκολάτα 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χωρισμένη 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας Ανάμεικτα φρέσκα μούρα, προαιρετικά Εκτέλεση Βήμα 1 Σε μια μικρή κατσαρόλα συνδυάστε τη σοκολάτα και τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος. Βήμα 2 Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βήμα 3 Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βήμα 4 Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει και προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Βήμα 5 Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και προσθέστε το 1/4 της κρέμας στο μείγμα σοκολάτας. Βήμα 6 Ανακατέψτε καλά, προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά. Βήμα 7 Τοποθετήστε σε μπολ επιδορπίου και διατηρήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Βήμα 8 Εάν θέλετε γαρνίρετε με μούρα ή φρούτα της επιλογής σας.newsbeast.gr