Image
Σάββατο 20 Απριλίου 2024 15:22 Κρητική διατροφή

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Το δήλωσε ξεκάθαρα σε σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών και θεσμικών φορέων της Κρήτης στο περιθώριο του 3ου Κρητικού Forumπου πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Helexpo στην Αθήνα, δίνοντας περιθώριο στον κάθε φορέα για να εκδηλώσει τις προθέσεις του για συμμετοχή ή όχι στην Διεπαγγελματική, έως τις 10 Μαΐου .

Όπως τόνισαν όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, πρέπει να αξιοποιηθεί η ευκαιρία και να δημιουργηθεί Διεπαγγελματική σε ένα προϊόν που είναι μοναδικό σε ποιότητα και χαρακτηρίζει την Κρήτη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των παραγωγών ήταν σαφής: «Δεν με ενδιαφέρουν οι παλαιότερες εντάσεις και διαφορές. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προωθήσουμε και να προστατεύσουμε ένα μοναδικό προϊόν, όπως η κρητική γραβιέρα, αλλά και το γάλα από το οποίο παράγεται». Τους κάλεσε επίσης να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ τους με στόχο την καλύτερη προώθηση του προϊόντος που παράγουν

Πρόθεση του υπουργού είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν προστεθεί ακόμα οκτώ Διεπαγγελματικές στις υπάρχουσες οκτώ και μια εξ αυτών, όπως είπε, να είναι η Διεπαγγελματική Οργάνωση Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ.

Ο ΥπΑΑΤ απαντώντας σε σχετική ερώτηση παραγωγού είπε ότι οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχισθούν. «Θα γίνουν χειρουργικές παρεμβάσεις και οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί στα προϊόντα ΠΟΠ»

Στη σύσκεψη μετείχαν:

-Σταύρος Τζεδάκης, αντιπεριφερειάρχης αγροτικού Κρήτης

- Γιάννης Φασουλάς, Πρόεδρος ΕΔΟΤΟΚΚ

- Γιάννης Βερυκάκης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων

- Γιάννης Μανουσάκης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου

- Γρύλλος Παπαδάκης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου

- Γιάννης Γλετζάκης, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου

-Σπύρος Μπαλαντίνος, Πρόεδρος Ένωσης Τυροκόμων Κρήτης (με τηλεδιάσκεψη)

-Ειρήνη Χουδετσανάκη, Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης

- Μύρων Χιλετζάκης, Πρόεδρος Μικρών Συνεταιρισμών ΕΘΕΑΣ

-Ιδομενέας Μαρκάκης, Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ

-Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης

-Μάνος Δασκαλάκης, Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών

-Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

-Νίκος Ηλιάκης Εκπρόσωπος Πρόεδρου Επιμελητηρίου Χανίων

-Γιώργος Γιακουμάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου

- Πατεράκης Εμμανουήλ, Μέλος ΔΣ Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 24.07.2024

Φανταστικό Μωσαϊκό Σοκολάτας

Υλικά: - 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας - 150 γρ. βούτυρο - 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ - 100 γρ. ζάχαρη άχνη - 3 κουταλιές της σούπας κακάο - 2 αυγά - 1 βανίλια - Μια πρέζα αλάτι Εκτέλε

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.07.2024

Αλμυρά pancakes πατάτας

Υλικά 2 μεγάλα αυγά 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 6 μ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.07.2024

Το επιτυχημένο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «βεγγερίζει» στις Κάτω Ασίτες την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Κάτω Ασιτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Ασιτών «Το Γοργολαΐνι», διοργανώνει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Κάτω Ασίτες στις 19 Ιουλίου