Δευτέρα 04 Ιουλίου 2022 13:32 Κρητική διατροφή Νιόκι με τραγανό μπέικον και πέστο από σπανάκι Υλικά 15 γρ. φρέσκο βασιλικό 30 γρ. baby σπανάκι 1 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 2- 3 κ. σ. ελαιόλαδο 140 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια 500 γρ. νιόκι πατάτας 1 μεγάλη πρέζα θαλασσινό αλάτι Το χυμό από 1 λεμόνι Εκτέλεση Βήμα 1 Για να φτιάξετε το πέστο, βάλτε το βασιλικό, το σπανάκι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το μισό ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ ή σε έναν μίνι επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα. Συνεχίστε να προσθέτετε λάδι, μέχρι το πέστο σας να γίνει λείο. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και περισσότερο αλάτι, αν χρειάζεται. Βήμα 2 Βάλτε το μπέικον σε ένα μικρό, κρύο τηγάνι και ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Μαγειρέψτε για 4- 5 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και ακουμπήστε σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βήμα 3 Μαγειρέψτε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και τοποθετήστε τα στο τηγάνι. Βήμα 4 Ανακατέψτε με το πέστο και το μπέικον και σερβίρετε.newsbeast.gr