Σάββατο 02 Ιουλίου 2022 23:53 Βλέπω/Ακούω

Ακυρώθηκε μεταμόσχευση λόγω απουσίας αναισθησιολόγου


Νεαρός ασθενής από τη βόρεια Ελλάδα που βρισκόταν στη λίστα αναμονής για μόσχευμα ήπατος, ενώ ειδοποιήθηκε ότι βρέθηκε συμβατός δότης, στη συνέχεια ενημερώθηκε ότι η μεταμόσχευση δεν μπορεί να γίνει λόγω απουσίας αναισθησιολόγου.

Το πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό συνέβη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος των Νεφροπαθών Ελλάδας και μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Γρηγόρης Λεοντόπουλος, ακυρώθηκε μεταμόσχευση ήπατος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης επειδή οι αναισθησιολόγοι δεν δουλεύουν Σαββατοκύριακο. Ο άτυχος ασθενής που θα έπαιρνε το μόσχευμα ποιος ξέρει αν θα έχει ξανά την ευκαιρία να παρατείνει τη ζωή του; Αλήθεια το Υπ. Υγείας κοιμάται ήσυχο;.

Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με τον κ. Λεοντόπουλο, χαρακτήρισε το συμβάν «ανήθικο και εγκληματικό» και κάλεσε τον ΕΟΜ και το υπουργείο Υγείας να απαντήσουν στο ερώτημα «πόσα μοσχεύματα έχουν χαθεί λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων;».

Το μόσχευμα προέρχεται από 27χρονο Κύπριο, του οποίου η οικογένεια αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του.

Σύμφωνα με πηγές του protothema.gr, από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΜ καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να γίνει η μεταμόσχευση στο Ιπποκράτειο. Από τους 7 αναισθησιολόγους του νοσοκομείου, οι 3 που είναι ειδικευμένοι στις μεταμοσχεύσεις, έχουν συμπληρώσει τις μηνιαίες εφημερίες τους. Για αυτό και οι μεταμοσχεύσεις γίνονται εντός του τακτικού ωραρίου, τις εργάσιμες ημέρες.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι έχουν προκηρυχθεί τέσσερις θέσεις αναισθησιολόγων για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, χωρίς όμως να έχει υπάρξει ενδιαφέρον για την πλήρωσή τους.

Τελικά, το μόσχευμα θα δοθεί σε άλλον ασθενή στο νοσοκομείο Λαϊκό, όπου πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις και το Σαββατοκύριακο.

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 09.08.2022

Ζώδια σήμερα 09/08 Τάση να δράσετε Υπερεγωτικά – Αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο

Η Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερω σήμερα συνδυαστικά με τις υπόλοιπες πλανητικές δυναμικές μας ωθούν να ακολουθήσουμε μια οδό, ένα πρόγραμμα, το οποίο θα μας δώσει με τον οποιοδήποτε τρόπο ικανοποίηση.

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 09.08.2022

Voucher σε ανέργους: Aιτήσεις για τα 1.000 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

«Τρέχουν» οι αιτήσεις των ανέργων για συμμετοχή στη νέα δράση της ΔΥΠΑ για την αναβάθμιση δεξιοτήτων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Το πρόγραμμα «νέας γενιάς», με συνολικ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 09.08.2022

Αδιανόητη ταλαιπωρία για 930 επιβάτες. Θα φτάσουν από Κρήτη – Πειραιά 6 ώρες μετά

Το ταξίδι από το Ηράκλειο της Κρήτης για τον Πειραιά με το πλοίο Blue Horizon εξελίχθηκε σε… Οδύσσεια για τους 930 επιβάτες του, που θα φτάσουν στον προορισμό τους με έξι ώρες καθυστέρησης, το