Δευτέρα 09 Μαΐου 2022 10:28 Κρητική διατροφή Κρεμώδης σούπα μπισκ με γαρίδες και καβούρι Υλικά 2 κ. σ. βούτυρο 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ. λευκό πιπέρι 1 κ. γλ. κύβο κοτόπουλου 2 κ. σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 220 γρ. μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες 220 γρ. προμαγειρεμένο κρέας καβουριού 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί Εκτέλεση Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε με το αλεύρι, το αλάτι, το άσπρο πιπέρι, τον κύβο και το κρεμμύδι. Βήμα 2 Ανακατέψτε 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος στο μείγμα και προσθέστε τις γαρίδες και τα καβούρια. Ανεβάστε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα. Βήμα 3 Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το κρασί στη σούπα και ανακατέψτε. Βήμα 4 Σερβίρετε και απολαύστε!newsbeast.gr