Πέμπτη 05 Μαΐου 2022 11:32 Κρητική διατροφή Νιόκι με κρεμώδη σάλτσα και κοτόπουλο Υλικά 1 συσκευασία νιόκι 2 κ. σ. ελαιόλαδο 2 κ. σ. βούτυρο 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλο 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη Αλάτι και πιπέρι 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα Εκτέλεση Βήμα 1 Μαγειρέψτε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη. Για να μην κολλήσουν ρίξτε μικρή ποσότητα ελαιόλαδου, αν θέλετε. Βήμα 2 Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βήμα 3 Προσθέστε το θυμάρι, τη ρίγανη και το αλεύρι και ανακατέψτε. Βήμα 4 Ρίξτε το λευκό κρασί και το ζωμό στο τηγάνι και ανακατέψτε τα να ενωθούν με το αλεύρι. Αφήστε να σιγοβράσει το μείγμα και μαγειρέψτε για 4- 5 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Βήμα 5 Προσθέστε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και σιγοβράστε για άλλα 4- 5 λεπτά. Βήμα 6 Προσθέστε τα σουρωμένα νιόκι και ανακατέψτε να ενωθούν. Βήμα 7 Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.newsbeast.gr