Image
Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 13:14 Κρητική διατροφή

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και μοτσαρέλα

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο
1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη
Λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κόψτε κατά μήκος το κοτόπουλο, ώστε να δημιουργήσετε ένα είδος «φακέλου». Αλατοπιπερώστε και τοποθετήστε το στο ταψί.
Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάστε το τυρί κρέμα, το σπανάκι και μισό φλιτζάνι του τσαγιού μοτσαρέλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Γεμίστε κάθε στήθος κοτόπουλου με το μείγμα τυριού και σπανακιού, γαρνίρετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και περιχύστε με λάδι.
Βήμα 4
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά, για τουλάχιστον 35 λεπτά.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα