Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 14:00 Κρητική διατροφή Μπρουσκέτες με ψητά ροδάκινα και κατσικίσιο τυρί Υλικά 1/2 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι 1 κ. σ. ελαιόλαδο 12 φέτες ψωμιού γαλλικής μπαγκέτας 2 μεσαία ροδάκινα, κομμένα στη μέση 1/4 φλ. τσαγιού κατσικίσιο τυρί, μαλακό 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού, σε λεπτές φέτες Εκτέλεση Βήμα 1 Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε το ξύδι, μαγειρέψτε 10-15 λεπτά ή έως ότου το υγρό μειωθεί σε 3 κουταλιές της σούπας και αφαιρέστε από τη φωτιά. Βήμα 2 Αλείψτε με λάδι και τις δύο πλευρές της κάθε φέτας ψωμιού και ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν. Βήμα 3 Ψήστε τα ροδάκινα περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν. Βήμα 4 Απλώστε το κατσικίσιο τυρί στο ψωμί, κόψτε τα νεκταρίνια σε φέτες και τοποθετήστε πάνω από το τυρί. Βήμα 5 Περιχύστε με τη σος βαλσάμικου, πασπαλίστε με το βασιλικό και απολαύστε.newsbeast.gr