Δευτέρα 05 Ιουλίου 2021 15:31 Κρητική διατροφή Αρωματικό ρύζι με κόλιανδρο Υλικά 1 φλ. τσαγιού λευκό μακρύκοκο ρύζι 2 αποξηραμένα ή φρέσκα φύλλα δάφνης 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό 2 κ. σ. χυμό λάιμ 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο Εκτέλεση Βήμα 1 Σε μια μεσαία κατσαρόλα τοποθετήστε το ρύζι, τη δάφνη και το νερό και βράστε σε υψηλή θερμοκρασία. Βήμα 2 Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για 18 λεπτά. Βήμα 3 Αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι και σκεπάστε. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Βήμα 4 Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και, στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λάιμ, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τον κόλιανδρο. Βήμα 5 Ανακατέψτε για να συνδυαστούν όλα τα υλικά και απολαύστε.newsbeast.gr