Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 11:00 Κρητική διατροφή Πώς να κάνετε σπιτικό βούτυρο αμυγδάλου Υλικά 3 φλ. τσαγιού βιολογικά αμύγδαλα, ψημένα και αλατισμένα 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας 1/2 κ. γλ. αλάτι Εκτέλεση Βήμα 1 Τοποθετήστε ολόκληρα τα ψημένα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Βήμα 2 Χτυπήστε τα αμύγδαλα για λίγη ώρα ανά διαστήματα των 2 λεπτών, μέχρι να βγάλουν όλο το λάδι τους και να έχετε την επιθυμητή συνοχή (για πιο παχύ βούτυρο αμυγδάλου περίπου 7 λεπτά, για πιο λείο περίπου 10 λεπτά). Βήμα 3 Τοποθετήστε σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και διατηρήστε στο ψυγείο.newsbeast.gr