Τρίτη 01 Ιουνίου 2021 13:19 Κρητική διατροφή Ζυμαρικά με γαρίδες, σπανάκι και μπέικον Υλικά 450 γρ. ζυμαρικά 2 κ. σ. λάδι 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 900 γρ. γαρίδες 3 φλ. τσαγιού σπανάκι 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 κ. γλ. αλάτι 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 450 γρ. ζυμαρικά 6 φέτες μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο Εκτέλεση Βήμα 1 Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Βήμα 2 Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βήμα 3 Σοτάρετε το σκόρδο και τις γαρίδες και αφαιρέστε μόνο τις γαρίδες μόλις πάρουν μια ροζ απόχρωση. Βήμα 4 Προσθέστε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι, μαγειρεύοντας έως ότου χάσουν τα υγρά τους. Βήμα 5 Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει μια βράση. Βήμα 6 Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Βήμα 7 Τέλος, ρίξτε στην κατσαρόλα τις μαγειρεμένες γαρίδες, το μπέικον, την παρμεζάνα και το μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.newsbeast.gr