Image
Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 11:44 Κρητική διατροφή

Κριθαρότο με σπανάκι και φέτα

 Συστατικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα 2 κ.σ. για το σερβίρισμα
1 κρεμμύδι, μέτριο
600 ml ζωμό, λαχανικών
250 γρ. κριθαράκι
300 γρ. σπανάκι
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. φέτα, τριμμένη
1 ματσάκι βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι, + έξτρα, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για τουλάχιστον 8 λεπτά.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά χωρίς να αφήσουμε να πάρει «χρώμα».
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι.
Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βάζουμε το σπανάκι και το βράζουμε για 2 λεπτά. Μόλις μαλακώσει, σουρώνουμε, και στύβουμε με τα χέρια πολύ καλά, για να φύγουν τα επιπλέον νερά που έχει. Το χοντροκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία, ρίχνουμε αρκετό ζωμό στο κριθαρότο, ώστε να το καλύψει ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μαγειρεύοντας για περίπου 12 λεπτά.
Μόλις το κριθαρότο είναι έτοιμο, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, το σπανάκι, τη φέτα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε, αφήνουμε το κριθαρότο για 1 λεπτό να «ξεκουραστεί», ελέγχουμε τα καρυκεύματα, και σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας ακόμα λίγο πιπέρι από πάνω.
Σερβίρουμε με λίγο ωμό λάδι, περίπου 2 κ.σ. σε κάθε μερίδα.

Tip
Δοκιμάστε να βάλετε λίγο κουκουνάρι, θα γίνει υπέροχο!

ourlife.gr
Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 14.09.2025

Το κρητικό ελαιόλαδο αποκτά το ισχυρότερο “διαβατήριο ποιότητας” – Καταχωρίστηκε ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ε.Ε.

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώριση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Κρήτη / Kriti” ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης είναι μια κατάκτηση στρατηγικής σημασί

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.08.2025

Πρόσκληση στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Taste Kilkis"

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της ευλογημένης Κιλκισιώτικης γης και του μόχθου των ανθρώπων της αλλά και της γαστρονομίας, ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού και αναπόσπα

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 18.07.2025

Κάτι ψήνεται στο Κιλκίς και μυρίζει υπέροχα! Έρχεται το πιο νόστιμο Φεστιβάλ

Το Κιλκίς ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Taste Kilkis”, μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στις τοπικές, αυθεντικές γεύσεις και την τοπική οικονομία και υπό