Image
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 14:50 Αθλητικά Νομός: Ηρακλείου

Χωρίς τον Ανθεστίωνα η τηλεδιάσκεψη την Πέμπτης

 Xωρίς τον Ανθεστίωνα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της ΕΠΣΗ την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, με την ομάδα του Θραψανού να μην μπορεί να συμμετέχει λόγω τεχνικού προβλήματος.

Η ανακοίνωση:
Η διοίκηση του Α.Ο. Ανθεστίων Θραψανού ενημερώνει, ότι δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να συμμετέχουμε στην τηλεδιάσκεψη της ΕΠΣ Ηρακλείου την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, λόγω τεχνικού προβλήματος της τελευταίας στιγμής.
Παραθέτουμε τις απόψεις μας για το θέμα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και ανταλλαγή απόψεων:
«Αν υπάρχει μία χώρα, που από την αρχαιότητα ανέδειξε την αξία και την πληρότητα του αθλητισμού, αυτή αναμφίβολα είναι η Ελλάδα.
Για αυτό το κορυφαίο αγαθό, τον αθλητισμό και ειδικότερα στην περίπτωση μας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καλούμαστε εν μέσω πανδημίας να συζητήσουμε, να προτείνουμε και εν τέλει να αποφασίσουμε.
Κανείς μας δεν μπορεί να σταματήσει, αυτό που προσφέρει υγεία στον καθένα ατομικά, όμως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι για την οργανωμένη μορφή αθλητισμού που όλοι υπηρετούμε, το αγαπημένο μας ποδόσφαιρο.
Αρχικά, θα πρέπει να γίνει σαφές από την πλευρά μας, ότι αδιαπραγμάτευτα μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ασφάλεια και η υγεία όλων των αθλούμενων και όλων των συνανθρώπων μας. Αυτό είναι το πρωταρχικό και κύριο μέλημα όλων μας!
Από κει και πέρα, για να τοποθετηθούμε σχετικά με μια απόφαση συνέχισης ή λήξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ηρακλείου, θα πρέπει να έχουμε τα δεδομένα και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, μέσα από τις εισηγήσεις των υγειονομικών αρχών για την πανδημία του κορωνοϊού.
Κινούμαστε σε όλο το φάσμα μέσα της καθημερινότητας μας και αυτή τη χρονική στιγμή, δε γνωρίζουμε πότε θα δώσουν την έγκριση τους για επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων.
Ενημερωθήκαμε, για την εκτίμηση του προέδρου της ΕΠΣΗ, Νίκου Τζώρτζογλου ότι ίσως αυτό συμβεί στο πρώτο 15νθημερο του Ιανουαρίου.
Από την πλευρά μας ως Α.Ο. Ανθεστίων δηλώνουμε τα εξής:
Δε μας βρίσκει σύμφωνους η προοπτική οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος και ειδικά αν συζητάμε, για μια απόφαση που θα παρθεί ΤΩΡΑ. Είναι αν μη τι άλλο, βιαστική κίνηση να βάλουμε… παύλα, χωρίς να γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάσταση σε 1 ή 2 μήνες από σήμερα.
Κάτι τέτοιο, θεωρούμε ότι θα ήταν αντίθετο με το αθλητικό ιδεώδες και σίγουρα εις βάρος των ποδοσφαιριστών από πολλές πλευρές.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ερασιτέχνες αθλητές. Παιδιά, μικρά η μεγαλύτερα, που κάνουν αυτό που αγαπούν και τόσους μήνες είναι σε αναμονή για να κλωτσήσουν και πάλι τη μπάλα.
Έχει τεθεί επί τάπητος ο οικονομικός παράγοντας, που σίγουρα είναι ένα βασικό πρόβλημα.
Όμως ρωτήσαμε τους πρωταγωνιστές, τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, ποια είναι η άποψη τους για αυτό?
Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, βασικό τους μέλημα και ανάγκη είναι το οικονομικό ή να βρεθούν στον χώρο που «απελευθερώνονται» από τις έγνοιες της ρουτίνας? Στο χώρο άθλησης, που αποδεδειγμένα συμβάλλει θετικά και στην ψυχολογία…
Ρωτήσαμε το Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου και την ΕΠΣ Ηρακλείου, αν από την πλευρά τους μπορούν να βάλουν ένα λιθαράκι στην οικονομική ελάφρυνση των σωματείων?
Ρωτήσαμε τους γιατρούς, που είναι επίσης μέρος της διεξαγωγής ενός αγώνα, αν κι αυτοί μπορούν να βοηθήσουν σ’ αυτή την κατεύθυνση?
Οι παράγοντες «ματώνουμε» οικονομικά και θυσιάζουμε χρόνο για αυτό που αγαπάμε, όμως δεν είμαστε οι μοναδικοί εμπλεκόμενοι!
Ως σωματείο, πάνω από όλα βάζουμε τους αθλητές μας. Πρώτης ομάδας και ακαδημίας. Είμαστε εκεί για αυτούς, γιατί είναι η «καρδιά» του οργανισμού.
Οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι ως διοίκηση λάβαμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την πανδημία, στον αρχικό οικονομικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, κρεμώντας το… καλάθι εκεί που φτάναμε.
Επίσης, μια άλλη βασικότατη παράμετρος, που αφορά το οικονομικό είναι η εξής: Φανταζόμαστε, ότι όπως και εμείς, πολλά σωματεία έχουν εισπράξει χρήματα από χορηγούς στην αρχή της σεζόν.
Αν η αγωνιστική περίοδος 2020-21 δε γίνει ποτέ, πως θα ανταποδοθεί στους χορηγούς η διαφημιστική παροχή? Ποια θα είναι η στάση τους για την επόμενη σεζόν, όταν θα ζητηθεί η στήριξη τους και πάλι?
Επαναλαμβάνουμε ότι πάνω από όλα είναι υγεία και για αυτό οι οποίες αποφάσεις, θα μπορούν να παρθούν ότι υπάρχει ένα πιο σαφές πεδίο.
Λύσεις και αποφάσεις μπορεί να υπάρξουν, όταν έχουμε δεδομένα με σαφήνεια. Θεωρούμε βιαστικό να πούμε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» στον αθλητισμό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Τι λόγο θα δώσουμε σ’ αυτά τα παιδιά, αν η κατάσταση τον Φεβρουάριο ή ακόμη και τον Μάρτιο είναι καλύτερη?
Πως θα αιτιολογήσουμε ότι δύο μήνες πριν (!) αποφασίσαμε να τους στερήσουμε μια οργανωμένη μορφή αθλητισμού, έστω και σε διαφορετική δομή, από ότι προβλέπει η προκήρυξη?
Όλα αυτά θα μπορούσαν να συζητηθούν στο χρόνο τους και με την ευχή το επόμενο διάστημα, το «κύμα» της πανδημίας να έχει υποχωρήσει ακόμη περισσότερο στη χώρα μας.
Μέχρι τότε θα κάνουμε υπομονή. Θα είμαστε ενωμένοι και ταυτόχρονα σε… απόσταση, ώστε σύντομα να αγκαλιαστούμε ξανά!
Το ποδόσφαιρο είναι το «σπίτι» μας, και για μας είναι δύσκολο να βάλουμε το… λουκέτο στην πόρτα. Αν το υποδείξουν οι υγειονομικές αρχές, με εμπιστοσύνη και ευλάβεια θα τηρήσουμε τις αποφάσεις των ειδικών.
Μέχρι τότε, ο χρόνος ίσως μας δώσει κάποιες κρίσιμες απαντήσεις. Πάνω από όλα υγεία. Μείνετε ασφαλείς.
Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά. Καλά Χριστούγεννα και με το καλό ο νέος χρόνος, να φέρει υγεία, ελπίδα και όσα στερηθήκαμε!
Χρόνια Πολλά!


 

Πηγή: kontemiri.gr
Post
Αθλητικά Δευτέρα 26.09.2022

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χαρά και ευθύνη η εκπροσώπηση της χώρας μέσω της Εθνικής

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, την ώρα που ετοιμάζεται για τη 10η σεζόν του στο ΝΒΑ, χαρακτηρίζεται στις ΗΠΑ ως ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Όπως βέβαια ο ίδιος είπε, περισσότερο απόλαυσε τη συμμετοχή το

Post
Αθλητικά Σάββατο 24.09.2022

Ρότζερ Φέντερερ: Παγκόσμια υπόκλιση και ευγνωμοσύνη στο αντίο του μεγάλου τενίστα

Η παγκόσμια αθλητική κοινότητα υποκλίνεται και ευχαριστεί για τις αναμνήσεις τον μύθο Ρότζερ Φέντερερ. Το τελευταίο κεφάλαιο της τεράστιας αθλητικής διαδρομής του γράφτηκε στο Λονδίνο με δάκρυα ευγνω ...

Post
Αθλητικά Σάββατο 24.09.2022

Μετρά αντίστροφα ο Μαρσέλο: Σκληρή δουλειά, με χαμόγελο

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ολοκληρώσει φέτος μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, φέρνοντας το θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης Μαρσέλο. Ο βραζιλιάνος σούπερ σταρ μετρά πλ ...