Image
Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 13:03 Θωρώ/Γροικώ

Τηλε-ημερίδα για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

Τηλε-ημερίδα με τίτλο «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ): Προκλήσεις και Προοπτικές» διοργανώνει η Δράση «Πειραματικός Αγρός» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Η τηλε-ημερίδα θα μεταδοθεί την Τετάρτη 01 Ιουλίου 2020 (22:00 – 23:30 μμ.) από την εκπομπή «ΥΠΑΙΘΡΟΣ» του Star Κεντρικής Ελλάδας, με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Γιάννη Σάρρο.

Το νέο προτεινόμενο πλαίσιο λειτουργίας της ΚΑΠ για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 και όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον αγροδιατροφικό κλάδο, θα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν από μια πλειάδα ειδικών.
Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι κύριοι Στάθης Κλωνάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας & Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Γ.Π.Α, και Κωνσταντίνος Τσιμπούκας, Καθηγητής Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων & Εκμεταλλεύσεων του Γ.Π.Α.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ΥΠΑΑΤ, Δρ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, κα. Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Αλιάρτου και Θεσπιέων, κ. Γεώργιος Ντασιώτης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γεώργιος Αναστασίου, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας κ. Αναστάσιος Βελισαρίου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» Έφη Λαζαρίδου, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γ.Π.Α, Αντιπρύτανης κ. Νικόλαος Δέρκας και ο Υπεύθυνος της Δράσης του Πειραματικού Αγρού, Καθηγητής κ. Επαμεινώνδας Παπλωματάς.

Οι τηλεθεατές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και για την δράση του Πειραματικού Αγρού, που βρίσκεται στην Κωπαϊδα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση live και μέσω WEB TV στον ακόλουθο σύνδεσμο www.digitalstar.gr. Χορηγός επικοινωνίας της τηλε-ημερίδας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός Star Κεντρικής Ελλάδας.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Θωρώ/Γροικώ Κυριακή 05.07.2020

Δρόμοι ποτάμια και ζημιές από το χαλάζι στη βόρεια Ελλάδα - Ο καιρός τη Δευτέρα

 Άνοιξαν οι ουρανοί σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας με καταρρακτώδεις βροχές ακόμη και χαλάζι. Τέσσερις επιβάτες αυτοκινήτου εγκλωβίστηκαν σε χείμαρρο στη Βόλβη, όταν το όχημά τους παρασύρθηκε ...

Post
Θωρώ/Γροικώ Κυριακή 05.07.2020

Παράταση μέχρι τις 8 Ιουλίου για τις αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ

Μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) του Οργανισμού γι

Post
Θωρώ/Γροικώ Κυριακή 05.07.2020

Απόψε η Πανσέληνος του κόκκινου ελαφιού - Γιατί λέγεται έτσι

Μια από τις πλέον εντυπωσιακές πανσέληνους είναι η αποψινή, η «Πανσέληνος του κόκκινου ελαφιού». Γιατί λέγεται έτσι Ονομάστηκε έτσι επειδή τα κόκκινα ελάφια τον Ιούλιο αρχίζουν να αναπτύσσουν βελού ...