Image
Κυριακή 19 Απριλίου 2020 17:43 Κρητική διατροφή

Σπιτικό μιλφέιγ με φράουλες

Ανάλαφρο και αγαπημένο γλυκό

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

2 αυγά χτυπημένα με λίγο νερό

4 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για την κρέμα

 

2 αυγά

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

1 κουτ. κοφτό μαστίχα σε σκόνη

1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

500γρ. τυρί κρέμα

500ml κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

 

½ κιλό φράουλες ψιλοκομμένες

λίγη ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στο προϊόν.

Στρώνετε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τοποθετείτε 1 φύλλο σφολιάτας στο κάθε ένα. Με ένα μαχαίρι χαράζετε το κάθε φύλλο με κάθετες χαρακιές κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, δημιουργώντας έτσι τέσσερις λωρίδες.

Έπειτα, κάνετε και τρεις οριζόντιες χαρακιές ώστε να δημιουργήσετε δεκαέξι ίσα κομμάτια. Τα τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Με ένα πινέλο τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα, βάζετε τη ζάχαρη να βράσει σε κατσαρολάκι με τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό και παράλληλα χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ.

Δύο λεπτά αφού πάρει βράση το σιρόπι το ρίχνετε καυτό στα αυγά σιγά σιγά ενώ ανακατεύετε με το μίξερ.

Όταν κρυώσουν τα αυγά προσθέτετε τη μαστίχα και το τυρί κρέμα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.

Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με λίγο νερό και περιμένετε να φουσκώσει. Ρίχνετε λίγη από την κρέμα γάλακτος στη φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύετε με κουτάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Τέλος, ενώνετε τα τρία μείγματα (ζελατίνης, αυγών και κρέμας γάλακτος) και αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 2-3 ώρες τουλάχιστον.

Για το σερβίρισμα, βάζετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στήνετε κάθε πιάτο ως εξής, ένα κομμάτι σφολιάτα, λίγη κρέμα, μερικές ψιλοκομμένες φράουλες, ένα κομμάτι σφολιάτα, κρέμα, θρυμματισμένη σφολιάτα, λίγη ζάχαρη άχνη και μία φράουλα κομμένη στη μέση.

 

 

https://www.newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 19.04.2020

Σπιτικό μιλφέιγ με φράουλες

Ανάλαφρο και αγαπημένο γλυκό Υλικά 1 πακέτο σφολιάτα 2 αυγά χτυπημένα με λίγο νερό 4 κουτ. σούπας ζάχαρη Για την κρέμα 2 αυγά ¾ φλιτζανιού ζάχαρη 1 κουτ. κοφτό μαστίχα σε σκόνη 1 φακ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 17.04.2020

Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα και παραλλαγές! Συνταγή με μανιτάρια για vegan

Η μαγειρίτσα, είναι όχι μόνο παράδοση, αλλά κάτι σαν πασχαλινό φετίχ των Ελλήνων. Απαιτεί όμως μαστοριά, μεράκι, αρκετή υπομονή και επιμονή για να πετύχει κανείς τη συνταγή. Η παράδοση θέλει το Μ.

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 14.04.2020

Συνταγή για νηστίσιμο εκμέκ κανταίφι

Υλικά ½ κιλό κανταΐφι 1 μαργαρίνη (λιωμένη) Για το σιρόπι 700 γραμμάρια ζάχαρη 800ml νερό Για την κρέμα Ένα κουτί κάστερ πάουντερ 5 1/2 φλιτζάνια νερό 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη Για τη σαν