Image
Κυριακή 19 Απριλίου 2020 17:43 Κρητική διατροφή

Σπιτικό μιλφέιγ με φράουλες

Ανάλαφρο και αγαπημένο γλυκό

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

2 αυγά χτυπημένα με λίγο νερό

4 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για την κρέμα

 

2 αυγά

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

1 κουτ. κοφτό μαστίχα σε σκόνη

1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

500γρ. τυρί κρέμα

500ml κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

 

½ κιλό φράουλες ψιλοκομμένες

λίγη ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στο προϊόν.

Στρώνετε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τοποθετείτε 1 φύλλο σφολιάτας στο κάθε ένα. Με ένα μαχαίρι χαράζετε το κάθε φύλλο με κάθετες χαρακιές κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, δημιουργώντας έτσι τέσσερις λωρίδες.

Έπειτα, κάνετε και τρεις οριζόντιες χαρακιές ώστε να δημιουργήσετε δεκαέξι ίσα κομμάτια. Τα τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Με ένα πινέλο τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα, βάζετε τη ζάχαρη να βράσει σε κατσαρολάκι με τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό και παράλληλα χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ.

Δύο λεπτά αφού πάρει βράση το σιρόπι το ρίχνετε καυτό στα αυγά σιγά σιγά ενώ ανακατεύετε με το μίξερ.

Όταν κρυώσουν τα αυγά προσθέτετε τη μαστίχα και το τυρί κρέμα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.

Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με λίγο νερό και περιμένετε να φουσκώσει. Ρίχνετε λίγη από την κρέμα γάλακτος στη φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύετε με κουτάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Τέλος, ενώνετε τα τρία μείγματα (ζελατίνης, αυγών και κρέμας γάλακτος) και αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 2-3 ώρες τουλάχιστον.

Για το σερβίρισμα, βάζετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στήνετε κάθε πιάτο ως εξής, ένα κομμάτι σφολιάτα, λίγη κρέμα, μερικές ψιλοκομμένες φράουλες, ένα κομμάτι σφολιάτα, κρέμα, θρυμματισμένη σφολιάτα, λίγη ζάχαρη άχνη και μία φράουλα κομμένη στη μέση.

 

 

https://www.newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 14.06.2025

Κορυφαίες λύσεις επίπλωσης και εξοπλισμού για τον κλάδο Ho.Re.Ca στα εκθετήρια Pakketo της Μεταμόρφωσης

Η φιλοξενία και η εστίαση βρίσκονται και πάλι σε πρώτο πλάνο. Με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ανοίξει στα δημοφιλή νησιά, οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται να υποδεχτούν περίπου 41. 000. 000 επισκέπτες

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 24.05.2025

Τρεις πανεύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για όσους έχουν χαμηλό σίδηρο

Η έλλειψη σιδήρου ή αλλιώς σιδηροπενία είναι ένα συχνό πρόβλημα, ειδικά για τις γυναίκες. Ο σίδηρος παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, στην αναπαραγωγή των κυττάρων αλλά και στη

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 14.05.2025

Βράβευση μαθητών στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό «Κρήτη, Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο, η τελετή βράβευσης των μαθητικών έργων που διακρίθηκαν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό με τίτλο «Κρήτη – Ευρωπα